Lui Djokovic nu i se va permite să participe nevaccinat nici la Roland Garros

17 Ian 2022 | scris de Cristina Romanescu

Franța s-a răzgândit și nu va permite jucătorilor de tenis nevaccinați să participe la Roland Garros. Anunțul ministrului Mărăcineanu

Lui Djokovic nu i se va permite să participe nevaccinat nici la Roland Garros

În ciuda faptului că în urmă cu zece zile susţinea că Novak Djokovic ar avea permisiunea de a participa la turneul de la Roland Garros, chiar dacă nu era vaccinat împotriva Covid-19, autoritățile franceze au revenit asupra acestei decizii şi au precizat că toţi jucătorii care vor concura la turneul de Mare Şlem de la Paris vor trebui să aibă schema completă de vaccinare, informează agenţia spaniolă EFE.

Modificarea a fost anunțată de ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, în noaptea de duminică spre luni, la câteva ore după ce Parlamentul a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru multe activităţi ale vieţii sociale, inclusiv asistarea la competiţiile sportive.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, demnitarul francez de origine română a afirmat că odată cu adoptarea acestui certificat sanitar, ”în forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spaţiile deja supuse paşaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesionişti, francezi sau străini”.

Mărăcineanu a profitat de această ocazie pentru a mulţumi mişcării sportive în ansamblul ei pentru acţiunea ”de condamnare a ultimilor nevaccinaţi” şi a insistat că toţi trebuie să colaboreze pentru ”păstrarea competiţiilor” şi promovarea paşaportului de vaccinare la „nivel internaţional”.

Tot Mărăcineanu afirmase pe 7 ianuarie, în plină dispută politică şi de legalitate în Australia, legată de prezenţa lui Djokovic, că jucătorul sârb ar putea participa la Roland Garros, turneu programat între finele lui mai şi începutul lui iunie.


CLICK - Follow us on Google News