Liviu Dragnea, primul mesaj din închisoare: De dragul tău am sacrificat tot, mi-am asumat şi renunţarea la libertate

01 Dec 2019 | scris de Anita Raicu

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Liviu Dragnea a publicat pe pagina sa de Facebook primul său mesaj după ce a fost închis, pe 27 mai. 

Liviu Dragnea, primul mesaj din închisoare: De dragul tău am sacrificat tot, mi-am asumat şi renunţarea la libertate

Scris într-o notă ce poate fi caracterizată drept patetică, fostul lider social-democrat consideră că situația în care se găsește reprezintă de fapt o măsură a iubirii sale de țară, pentru care, spune el, a sacrificat tot în viaţă, de la familie și până la libertate.

Cu siguranță, printre sacrificiile notabile ale lui Liviu Dragnea se numără și povestirile menționate de Victor Ponta, în care era vorba de tăiatul porcului și șorici, de la celebrul loc de întâlnire K2, sau din la fel de cunoscuta ”sufragerie a lui Oprea”, locuri în care punea țara la cale...

Iată mesajul postat de Liviu Dragnea: 

”La mulţi ani, România!

Ţara mea dragă,

Ţi-am respectat cu sfinţenie toate tradiţiile, te-am sărbătorit cu fiecare ocazie, te-am purtat în suflet şi în piept oriunde în lume, m-am mândrit cu tine peste tot şi ţi-am dedicat ţie întreaga mea viaţă.

De dragul tău am sacrificat tot şi am făcut ce am ştiut mai bine să te ajut să creşti mare, să fii bogată şi puternică.

Am renunţat la multe momente alături de familia mea, am ratat multe evenimente din viaţa copiilor mei, mi-am asumat în cele din urmă chiar şi renunţarea la libertate, de dragul tău!

Mi-am dorit să te văd puternică, să văd cum copiii României mănâncă mâncare românească, sănătoasă şi naturală, nu alimentele pline de chimicale refuzate de alţii. Mi-am dorit să văd cum bătrânii tăi îşi recapătă demnitatea, cum în tinerii tăi reînvie speranţa unui viitor mai bun, aici! Mi-am dorit să ne păstram pădurile acolo unde le e locul şi nu în buzunarele exportatorilor străini de cherestea. Mi-am dorit să văd câmpurile din România pline de grâne şi economia românească cum creşte, mi-am dorit să le arăţi tuturor celor care se îndoiesc de tine că tu poţi!

Tu poţi fi tot ceea ce nu te-au lăsat niciodată să devii, tu poţi fi tot ceea ce visează copiii români că ai putea fi!

Eu încă îţi doresc toate acestea şi încă cred în tine.

Indiferent prin câte greutăţi trebuie să trec, indiferent cât mă vor chinui ca să mă dezic de tine, eu nu voi renunţa niciodată să te iubesc şi să cred în tine!
 
La mulţi ani, România!”


CLICK - Follow us on Google News