Experiența unui șofer normal pe E85: «Au maşini puternice, sunt cei mai cei. Vezi asta cu cât sictir îţi fac flash-uri, cu cât nerv şi scârbă se uită spre tine, la depăşire»

26 Iul 2021 | scris de Cristina Romanescu

Drumul European E85 e considerat de mulți dintre șoferii care-l străbat unul cu patru benzi, dar, de fapt, acesta are doar o singură bandă pe sens, de 3,5 metri, plus o bandă de urgenţă de 3 metri.

Experiența unui șofer normal pe E85: «Au maşini puternice, sunt cei mai cei. Vezi asta cu cât sictir îţi fac flash-uri, cu cât nerv şi scârbă se uită spre tine, la depăşire»

Această prezumție, greșită, coroborată cu teribilismul multora dintre șoferi, face din E85 unul dintre cele mai periculoase drumuri din România.

Silviu Gurlui, un profesor ieșean, descrie pe pagina lui de Facebook experienţa prin care a trecut timp de câteva ore pe E 85, pe drumul de întoarcere de la București la Iași.

”Da, m-am întors din Bucureşti. Am mers încet, mai ales că era noapte, trafic, că se toarnă şi asfalt pe zone extinse şi nu e marcaj deloc.

Noaptea este ca în peşteră, nu se vede nimic. Cu toate acestea, te înjură, dau flash-uri din spate, lumea e într-o grabă şi agitaţie fără limite.

Şi din faţă se trece peste banda de sens opus. Se fac depăşiri la limită, se merge cu foarte, foarte mare viteză. E cumplit”, povestește profesorul ieşean.

”M-am lipit cât am putut de banda din dreapta, lângă şanţ, am mers încet cât să văd pe unde merg şi să nu deranjez pe nimeni.

Însă la ce hal văd de condus la mulţi semeni, nu mă mai miră nimic la ce accidente cu atâtea victime au loc.

Au maşini puternice, sunt cei mai cei pe asfalt. Vezi asta cu cât sictir îţi fac flash-uri, cu cât nerv şi scârbă se uită spre tine, la depăşire”, mai scrie Silviu Gurlui.


CLICK - Follow us on Google News