DSP a sunat familia unui bărbat decedat de COVID să îi întrebe cum se simte

12 Noi 2020 | scris de Monica Pavelescu

A doua zi după înmormântare, cei de la DSP a sunat familia unui sibian care și-a pierdut viața în urma infecției cu noul coronavirus, încercând să afle noutăți despre starea de sănătate a acestuia.

DSP a sunat familia unui bărbat decedat de COVID să îi întrebe cum se simte

Ciudat este faptul că aceeași instituție oferise un aviz soției bărbatului decedat pentru a-l conduce pe ultimul drum...

Din cauza unei operații nereușite, pe care o făcuse în urmă cu 18 ani, Sibiu, Ilie Elisei Brad avea nevoie, o dată la 2-3 ani, de o aspirare internă și mergea de fiecare dată la Cluj-Napoca. Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, familia a decis să îl ducă pe bătrân la Sibiu.

”I-am făcut test COVID-19 la privat, a ieșit negativ. Dar nu am mers imediat. Când am decis să mergem, totuși, am mers prin UPU, acolo i-a făcut un nou test COVID-19, cel anterior fiind expirat. După 24 de ore testul a fost pozitiv și pus pe tratament pentru COVID”, spune Ilie Brad, fiul lui Ilie Elisei Brad.

Familia nu crede, însă, că bătrânul a fost infectat cu coronavirus, ci că febra pe care o avea era din cauza afecțiunii de care suferea.

”Miercurea trecută am avut un rezultat negativ făcut la un laborator din Sibiu. Din cauza operației la fiere, care nu a reușit, colecta undeva ceva mizerie și mergeam la Cluj să îl aspire. Când se întâmpla asta, se îngălbenea, făcea febră și știam ce are.

Am aflat că procedura aceasta se face și la Sibiu. Am reușit să luăm legătura cu medicul și ne-a spus că dacă mergem cu un test negativ situația se rezolvă într-o zi și îl lasă și acasă.

Am făcut acest test, a fost negativ. Am ajuns la medicul de familie, l-a consultat, ne-a spus sigur este o indigestie pentru că nu îl durea abdomenul când îl apăsa. Așa că nu l-am dus la spital și testul a expirat, el a continuat cu febră, cam până în 38, exact simptomele pe care le știam”, spune Camelia Brad, nora bărbatului decedat.

Pentru că nu ceda febra, familia Brad l-a dus pe bărbatul de 79 de ani la UPU Sibiu, unde i s-a făcut un nou test, care a ieșit pozitiv. Acest lucru se întâmpla, sâmbătă, în 31 octombrie. Fiul și nora lui Ilie Elisei Brad nu cred, însă acest lucru, mai ales că toată familia a fost alături de el și niciunul dintre membri nu este infectat, nici măcar soția, care are 78 de ani.

”Diagnosticul în UPU a fost de icter, nu a avut simptome de COVID, fără tuse, fără respirație îngreunată. Doar cu culoarea aceea galbenă, de icter.

Nu ne-am așteptat să vină rezultatul pozitiv sub nicio formă. Soacra mea este negativă, noi negativi. Bine, am făcut toți teste rapide. A dormit cu soacra în același pat, fetița noastră și-a luat la revedere de la el când a plecat la spital și toată lumea e negativă, numai el a fost pozitiv”, povestește Camelia Brad.

Femeia spune că după ce Ilie Elisei Brad primit rezultatul pozitiv pentru COVID-19, familia a trecut printr-un coșmar. Timp de aproape o săptămână nu au știut ce se întâmplă cu bărbatul, pentru ca, într-un târziu, duminică, pe 8 noiembrie, la ora 3.30 dimineața, fiul a fost anunțat, printr-un telefon că tatăl său a murit.

”24 de ore a așteptat în camera aceea tampon să îi vină rezultatul, alte 24 de ore până s-a eliberat un loc la Infecțioase, alte 24 de ore l-am căutat. Nu am știut unde este: ba că e la UPU, ba că e la Infecțioase, ba că e la Chirurgie. A făcut stop cardiorespirator și gata.

Sâmbătă seara am vorbit cu el pe WhatsApp, pe cameră, iar duminică dimineața a intrat în stop cardiorespirator. Nu ne-a anunțat nimeni. Ne-a anunțat brancardierul, care ne cunoștea, e dintr-un sat vecin.

Am sunat peste tot să rugăm să ne spună ceva, că este tatăl nostru și de o săptămână nu știm nimic despre el. Nu am reușit. Noaptea de sâmbătă spre duminică, la 3.30, ne-au sunat să ne spună că a murit”, mai spune Camelia Brad.

Camelia Brad consideră că socrul său nu a avut niciodată COVID-19, ci a fost tratat în baza simptomelor, care, deși aproape identice, erau de la boala lui cronică, nu de la infecția cu SARS-COV-2.

Ilie Brad a mers luni la Morga din Sibiu pentru a-și recunoaște tatăl și a face toate demersurile pentru înmormântare. A depus și o solicitare la DSP Sibiu să i se permită mamei, Ioana Brad, să iasă din carantină 3 ore, pentru a-și înmormânta soțul, iar DSP a permis acest lucru.

”Soțul meu a făcut o solicitare cum se face, cu numele socrului, al soacrei, nu era ca și cum nu ar fi știut despre cine este vorba.

Doar că, după înmormântarea de marți, soțul meu a primit un telefon de la DSP Sibiu, miercuri, și a fost întrebat cum se simte Ilie Elisei Brad, practic cum se simte decedatul.

Este revoltător. Nu mai avem cuvinte. Ne simțim umiliți în ultimul hal, am crezut că ne pierdem mințile”, a mai adăugat femeia.


CLICK - Follow us on Google News