Lecţia cehă pentru familia Iorgulescu: 'Îi dau băiatului meu 15 euro pe lună. Pentru restul banilor, munceşte!'

09 Oct 2019 | scris de Monica Pavelescu

”Un părinte responsabil îi dă copilului atât cât să facă ceva în viaţă, nu cât să nu facă nimic“, e o morală despre care, din păcate, nu prea s-a auzit în România, țară în care nuanțele etice s-au diluat în ultimii 30 de ani, pe măsura acumulării unor avuții impresionante într-un timp foarte scurt. 

Lecţia cehă pentru familia Iorgulescu: 'Îi dau băiatului meu 15 euro pe lună. Pentru restul banilor, munceşte!'
Mario și Gino Iorgulescu

Dar nu întotdeauna părinții cu o stare materială foarte bună fac lucrurile anapoda, ajungând să distrugă viața copilului, oferindu-i totul din start, iar un exemplu în acest sens vine din lumea fotbalului, din partea cehului Duşan Uhrin jr, cel care antrenează Dinamo de câteva luni.

Într-un interviu acordat pentru doardinamo.ro, Duşan Uhrin jr s-a arătat uimit de modul în care românii își educă odraslele, explicând lecția de viață pe care a primit-o de la tatăl său și pe care la rândul său a transmis-o mai departe fiului.

”Când eu eram tânăr, tatăl meu nu mi-a dat prea mulţi bani, aşa că am muncit. Am început când aveam 19 ani pentru că era regimul comunist. Şi s-a găsit ceva de făcut şi pentru mine. Am făcut curăţenie în birouri! Noi n-avem obiceiul de a le da copiilor totul ca aici. Nici să aibă grijă bunicii de copiii tăi”, spune Dusan Uhrin jr.

”Băiatul meu lucrează de la 16 ani. Merge şi la şcoală, dar trebuie să muncească. Atunci, lucra o dată pe săptămână. Acum are 18 ani şi lucrează de două ori pe săptămână. E la liceu şi trebuie să lucreze. Îi dau doar 15 euro pe lună, iar el trebuie să muncească pentru restul”, a mai spus Dusan Uhrin jr..


CLICK - Follow us on Google News