Șeful operațiunii ”Warp Speed” din SUA - Care sunt și cât durează efectele secundare vizibile la 10-15% dintre voluntarii vaccinurilor Moderna și Pfizer

02 Dec 2020 | scris de Monica Pavelescu

Doar 10-15% dintre voluntarii care au făcut parte din programele de testare a vaccinurilor Pfizer și Moderna contra Covid-19 au raportat efecte secundare ”semnificativ observabile”, a declarat Dr. Moncef Slaoui, șeful Operațiunii Warp Speed - care organizează producerea și vaccinarea anti-coronavirus din SUA, potrivit Washington Post.

Șeful operațiunii ”Warp Speed” din SUA - Care sunt și cât durează efectele secundare vizibile la 10-15% dintre voluntarii vaccinurilor Moderna și Pfizer

Efectele secundare de după inoculare pot dura până la o zi și jumătate, a spus Moncef Slaoui, cel care conduce programul de vaccinare demarat de Administrația Trump în martie.

Persoanele cu efecte secundare au raportat roșeață și durere la locul injecției, dar și febră, frisoane, dureri musculare și dureri de cap, a precizat Slaoui, adăugând că cei mai mulți nu au avut efecte secundare notabile.

Expertul Warp Speed Operation a declarat că în ce privește problemele ce puteau apărea pe termen mai lung, precum bolile autoimune, nu au fost diferențe între voluntarii care au primit vaccinul și cei cărora li s-a administrat un produs placebo în testele clinice de la cele două vaccinuri, ”lucru foarte liniștitor”.

Slaoui a spus că acum cunoaștem efectele pe termen scurt și pe cele pe termen mediu ale inoculării, dar nu și pe cele pe o perioadă foarte lungă.


CLICK - Follow us on Google News