Starea de fericire stimulează sistemul imunitar

25 Iun 2020 | scris de Anita Raicu

De-a lungul timpului, cercetătorii au observat că fericirea, bunăstarea emoțională și un psihic pozitiv au un impact mare asupra stării generale de sănătate. Studii specializate au arătat că oamenii care tind să se bucure de viață, au o condiție fizică mult mai bună decât cei care aleg să nu o facă.

Starea de fericire stimulează sistemul imunitar

Explicația? 
Atunci când suntem fericiți, organismul nostru secretă anumiți hormoni care sunt responsabili de starea de fericire și, cu ajutorul lor corpul nostru se vindecă mai repede și își păstrează starea de sănătate mai mult timp. La baza fericirii stau reacțiile chimice din creier.

Dopamina mediază transferul emoțiilor pozitive și este în strânsă legătură cu sentimentul de fericire care apare atunci când avem o reușită. 

Oxitocina este în legătură cu fericirea care apare atunci când suntem îndrăgostiți sau când ne alintăm copilul sau animalul de companie. Oxitocina inhibă amigdala de la care provine teamă, neliniștea, grijile care declanșeză reacția de tipul „luptă sau fugi”. Un efect al reacțiilor de tipul „luptă sau fugi” este scăderea sistemului imunitar. 

Endorfinele sunt eliberate de corp pentru a estompa durerea, anxietatea sau pentru a uita sau a trece mai ușor peste experiențele traumatizante. Ele ne ajută să ne relaxăm și favorizează și ele procesul de însănătoșire și întărire a sistemului imunitar.

Serotonina este responsabilă de îmbunătățirea stării de spirit, de creșterea încrederii.
De unde concluzia! Stările de fericire, mulțumire, împăcare, iertare, acceptare, plăcere, bucurie, relaxare, întăresc sistemul imunitar.

Complex imunitar unic
La fel și complexul natural activ unic din , Esberitox®N care crește capacitatea de apărare a organismului într-un mod natural și rapid. Baptisia, Echinacea, Thuja: Esberitox®N Tablete activează capacitatea de apărare a organismului pe 3 căi.

Datorită cercetărilor aprofundate se știe în prezent că Baptisiae stimulează prioritar producția de anticorpi, substanțe cu rol decisiv in  imunitate. 

Studiile științifice arată că extractul de rădăcină de Echinacea purpurea/pallida crește activitatea celulelor macrofage.

Componentă importantă a unui medicament modern, Tuia are efect direct împotriva virusurilor pătrunse in organism.

De 90 de ani tratament tradițional german pentru viroze, Esberitox®N Tablete asigură combaterea mai rapidă și eficientă a virusurilor, iar virozele evoluează mai blând și se vindecă mai repede. Dovedit clinic că scurtează durata virozei cu 3 zile.

Alte articole interesanteCLICK - Follow us on Google News