Actorii Eugen Cristea şi Cristina Deleanu au dat statul în judecată din cauza certificatului verde

03 Noi 2021 | scris de Cristina Romanescu

Eugen Cristea şi Cristina Deleanu au dat în judecată Guvernul României, Ministerul Afacerilor de Interne şi CNCAV din cauza certificatului verde. Cei doi cer introducerea unui certificat care să permită circulația liberă și persoanelor care nu pot face vaccinul împotriva coronavirusului.

Actorii Eugen Cristea şi Cristina Deleanu au dat statul în judecată din cauza certificatului verde

Eugen Cristea a declarat că, din cauza problemelor de sănătate, medicul de familie le-a recomandat lui şi soţiei sale să nu facă vaccinul împotriva coronavirusului.

El le reproşează autorităţilor că nu s-au gândit la persoanele care se află într-o asemenea situaţie în momentul în care au introdus obligativitatea certificatului verde în centrele comerciale şi în alte instituţii publice.

”Am facut o cerere prin care chemam in judecata Guvernul Romaniei, MAI şi CNCAV. Semnalam faptul ca amandoi facem parte dintr-o categorie care nu a fost incadrata nicaieri. Amânadoi avem recomandari din partea medicului de familie de a nu face vaccinul impotriva coronavirusului, din cauza unor probleme de sanatate.

Vrem sa beneficiem si noi de un certificat galben sau rosu prin care sa avem acces în toate locurile in care momentan nu putem intra din cauza Hotararii de Guvern. Vrem sa mai mergem si noi la spectacolele colegilor nostri, să mai intrăm din cand in cand sa mai luam si noi o haina, un parfum sau un deodorant.

Aceasta hotarare de guvern îi pune pe cei care sunt in situatia noastra intr-o situatie de umilinta. Ne dorim sa ne aparam fara a incalca reguli si legi. Ceea ce am facut noi nu inseamna un indemn la nesupunere, ci la asezarea pe fagasul unor linii corecte a unor oameni care au facut mult pentru statul roman”, a declarat Eugen Cristea la România Tv.


CLICK - Follow us on Google News