Sindicatul poliţiştilor: «Am fost chemaţi de acasă, trebuie să amendăm populaţia»

27 Mar 2021 | scris de Ioana Tomozei

Într-o postare făcută pe pagina de Facebook a organizației, sindicatului polițiștilor Europol informează că în cursul serii de vinei superiorii le-au comunicat că trebuie să vină la muncă şi în weekend, deşi lucraseră toată săptămâna. Informaţia a fost confirmată şi de alte cadre MAI.

Sindicatul poliţiştilor: «Am fost chemaţi de acasă, trebuie să amendăm populaţia»

Europol afirmă că această măsură a fost luată de conducerea MAI pentru a răspunde solicitării premierului Cîțu de a patrula și a amenda populația care nu respectă regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Mesajul integral al Sindicatului Europol:

"Alertă în Capitală! 
Toţi poliţiştii au fost chemaţi de acasă şi li s-au suspendat zilele de repaus şi timpul de refacere a capacităţii de muncă.

Fără nicio explicaţie şi fără să li se prezinte înscrisuri, poliţiştilor din Capitală, care au lucrat deja în această săptămână li s-a comunicat ”telefonic” de către şefi că vor intra în serviciu şi sâmbătă şi duminică de "dragul" lui Cîţu.

După ce premierul a declarat aseară la un post tv că i se pare că poliţiştii ”s-au retras” şi nu prea i-a mai văzut că amendează oameni, slugărnicia politică a determinat această măsură heirupistă care nu are nicio justificare şi eficienţă.

Mai mult, au fost delegaţi împotriva voinţei lor, poliţişti de frontieră de la Aeroportul Otopeni, care nici măcar nu au competenţă de a aplica sancţiuni la Legea 55/2020, şi au fost trimişi să patruleze prin marile magazine pentru a speria oamenii. 

Denunţăm modul abuziv în care s-a procedat, în condiţiile în care poliţiştii chemaţi de acasă, poliţiştii delegaţi de la IGPR/IGPF nu li s-au înmânat actele administrative în baza cărora aceştia să îndeplinească sarcini pe care nu le au în fişa postului, respectiv să fie pe post de sperietoare şi să amendeze populaţia", informează Europol.

Mai mulţi poliţişti au confirmat că şefii lor le-ar fi spus că în următoarea perioadă trebuie să se mobilizeze şi să dea cât mai multe amenzi.

"Aşa este. Am fost chemaţi de acasă, trebuie să amendăm populaţia. Urmează o perioadă extrem de grea", au declarat aceştia.


CLICK - Follow us on Google News