Româncă stabilită în Beirut povestește ce a trăit în timpul exploziei: Am ieșit din șoc după două ore

05 Aug 2020 | scris de Monica Pavelescu

Mult fum, maşini distruse, blocuri dărâmate, sticlă pe jos şi mii de oameni plini de sânge care alergau haotic și cereau ajutor. Aceasta este descrierea făcută de o româncă care a trăit explozia puternică din Beirut.

Româncă stabilită în Beirut povestește ce a trăit în timpul exploziei: Am ieșit din șoc după două ore

Rim Sbeiti, o româncă stabilită de cinci ani în Liban, a fost surprinsă  de explozie în maşină, chiar în mijlocul evenimentelor.

A reuşit să scape teafără, dar șocul a cuprins-o atât de tare, încât  povesteşte că abia după două ore a reuşit să-l depășeasă şi să realizeze ce i s-a întâmplat.

Ei şi altor mii de oameni. Peste 300.000 de oameni au rămas fără casă. Aproximativ 100 de persoane au murit, peste 4000 au fost rănite şi zeci de oameni încă sunt daţi dispăruţi.

”Aşteptam să trec cu maşina, era un pic aglomerat. Dintr-odată mă uit în sus şi văd ceva negru care iese din cer. Apoi a venit explozia. Mi-a căzut ceva pe maşină sus, mi-a venit în cap, până am reuşit să-mi dau capul în jos.

Pe urmă am făcut panică mare, am început să ţip, să plâng, că nu ştiam ce se-ntâmplă. La un moment am crezut c-am murit. Pe urmă au venit nişte fete pline de sânge, săracele, m-au scos din maşină, am stat lângă un bloc. Ţipând, plângând, oameni cu sânge plini”, a spus Rim Sbeiti.

”Pe o rază de circa 500 de metri, totul a fost pus la pământ. Deci este exact ca o bombă clasică. S-au simţit practic aceste distrugeri până la un 15 kilometri de locul respectiv. Nu avem niciun fel de informaţie că românii ar fi putut fi implicaţi în această tragedie.”, a declarat Victor Mircea, ambasadorul României în Liban.


CLICK - Follow us on Google News