Africa de Sud, sărăcie: Coadă de 4 km pentru ajutorul de alimente - video

01 Mai 2020 | scris de Ioana Tomozei

Aproximativ 4 kilometri - atât de mult s-a întins coada pentru alimente oferite gratuit, într-un oraș din Africa de Sud, țară în care restricțiile de circulație ce durează de cinci săptămâni au deteriorat mediul economic, sărăcia populației accentuându-se.

Africa de Sud, sărăcie: Coadă de 4 km pentru ajutorul de alimente - video

Mai bine de jumătate din populația țării trăia la limita sărăciei și înainte de răspândirea coronavirusului în lume, iar acum, restricțiile au închis cele mai multe dintre micile afaceri care îi ajutau pe oameni să supraviețuiască.

În această perioadă, sud-africanii devin tot mai conștienți de inegalitățile sociale foarte adânci din societate Diferențele între bogați și săraci se reflectă și în modul în care au fost impuse restricțiile. Acestea includ accesul la apă sau accesul la subvențiile sociale.

Peste 8000 de companii din Africa de Sud au făcut donații pentru cei care au rămas fără surse de venit din cauza pandemiei de COVID-19.

Mii de oameni s-au așezat la rând pentru a primi pachete cu alimente, în orașul sud-african Centurion. Filmările cu drone au arătat că înșiruirea de oameni se întindea pe 4 kilometri.


CLICK - Follow us on Google News