«Porci risipitori!» - și-au umplut frigiderele cu alimente, dar n-au apucat să le mănânce

02 Apr 2020 | scris de Anita Raicu

În momentele de panică de la începutul pandemiei, majoritatea englezilor au dat buzna în magazine umplându-și frigiderele și cămările cu alimente, pe care acum au început să le arunce la gunoi, după ce au expirat, relatează Daily Mail.

«Porci risipitori!» - și-au umplut frigiderele cu alimente, dar n-au apucat să le mănânce

Frenezia cu care au cumpărat de-a valma tot ce se putea, fără să țină cont de faptul că ar fi trebuit să consume mai mult decât o făceau în mod obișnuit, s-a terminat cu renunțarea la multe dintre alimentele cumpărate, care au trecut de data la care expirau.

Imagini cu mormane fructe, legume sau conserve așezate lângă tomberoane au devenit virale pe rețelele de socializare, stârnind revolta celor care încă mai gândesc rațional în aceste zile.

”Absolut dezgustător! Porci risipitori! Tot ce este în aceste pubele i-ar fi ajutat enorm pe cei nevoiaşi. Eu aș fi mâncat acele banane”, a scris un britanic pe Twitter, considerând că multor persoane nevoiașe le-ar fi fost de ajutor, dacă cei ce le-au cumpărat s-ar fi gândit și la alții, nu numai la ei.

Între timp, însă, autoritățile au luat măsuri de prevenire a răspândirii virusului, recomandând britanicilor să iasă din casă o singură dată pe zi pentru a-și face cumpărături.

De asemenea, supermarketurile au limitat numărul de produse pe care îl poate cumpăra o persoană și au făcut un program special în care persoanele în vârstă să poată să își facă cumpărăturile în siguranță.


Follow us on Google News