Mărturia ambasadorului român în Australia: «Oricât de greu este, redescopăr frumoasa solidaritate umană»

04 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

Printre cei afectați direct de incendiile devastatoare din Australia se află și ambasadorul României la Canberra, Nineta Bărbulescu.

Mărturia ambasadorului român în Australia: «Oricât de greu este, redescopăr frumoasa solidaritate umană»

Potrivit mărturisirii ambasadorului, în Canberra a fost decretată stare de alertă maximă și nu se poate respira fără mască, în condițiile în care calitatea aerului este de peste 20 de ori mai proastă decât cea standard.

”După o zi cu +44 grade Celsius, la Canberra nu se respiră fără mască. E alertă maximă, calitatea aerului e de peste 20 de ori mai proastă decât parametrii normali”, a scris Nineta Bărbulescu, ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Australia, Noua Zeelandă, Fiji, Kiribati, Samoa, Insulele Solomon, Tuvalu şi Vanuatu.

Diplomatul român spune că ia zilnic paracetamol, pentru dureri de cap și că fumul este prezent în toată casa.

Îmi administrez unitățile zilnice de paracetamol (vreo 2500) să îmi mai treacă durerea de cap! Băieții sunt bine, bebeluşa noastră doarme iepureşte

”Aşteptăm purificatoarele de la Melbourne (dar abia marți), ne ustură ochii şi fumul e în fiecare ungher din casă”, a scris ambasadorul român la Canberra pe contul său de Facebook.

Nineta Bărbulescu mai precizează că ”autoritățile îndeamnă la reducerea utilizării electrocasnicelor și interzicerea totală a utilizării focului în aer liber”.  

”Mulțumesc tuturor celor care ne-au sărit în ajutor sau ne-au sunat să ne ofere cazare la Perth sau în Noua Zeelandă, în eventualitatea în care ne evacuăm! Oricât de greu este, zic că redescopăr frumoasa solidaritate umană şi… deja respir mai bine!”, a completat Nineta Bărbulescu.

Australia este afectată de cele mai mari incendii din istoria țării, care au omorât până acum cel puțin 23 de persoane, alte câteva zeci fiind dispărute. Flăcările întreținute de călduri extreme și vânt puternic au ars o suprafață de teren de două ori mai mare decât a Belgiei.


CLICK - Follow us on Google News