Italia. Asistentă româncă, de o săptămână la muncă, încontinuu. Colegii au refuzat să vină la spital, de teama coronavirusului

29 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

O româncă şi doi colegi italieni, asistenţi medicali la spitalul din Codogno, au intrat de gardă în spitalul din Codogno chiar în seara în care s-a declanşat epidemia de coronavirus din Italia, pe 20 februarie. De atunci nimeni nu a mai venit să-i înlocuiască.

Italia. Asistentă româncă, de o săptămână la muncă, încontinuu. Colegii au refuzat să vină la spital, de teama coronavirusului

De mai mult de o săptămână, cei trei lucrează în ture extenuante la secţia de Medicină internă, acolo unde a fost internat ”pacientul 0" din Italia, înainte să fie diagnosticat cu coronavirus.

"Există un bărbat şi două femei în spitalul din Codogno care ar merita o medalie pentru valoare civică. Pentru că au rezistat la oboseală, la distanţa faţă de familii şi la amărăciunea de a şti că au fost abandonaţi de colegii care ar fi trebuit să-i înlocuiască, timp de o săptămână”, scrie Corriere della Sera.

"Fabio, Giovanna şi Dana au intrat în tură pe data de 20 februarie, seara, şi de atunci colegii lor nu s-au mai prezentat la serviciu pentru a-i înlocui. Au trimis certificate medicale, spunând că sunt bolnavi, pentru a-şi justifica absenţa.

Alţi colegi din aceeaşi secţie sunt deja în carantină, pentru că au intrat în contact direct sau indirect cu persoanele infectate. Astfel, cei trei au rămas singuri şi se simt abandonaţi de toţi. Situaţia s-a complicat şi mai mult miercuri dimineaţa, când Fabio a făcut febră, şi cele două colege, Giovanna şi Dana, au rămas singure. Fabio, Giovanna și Dana sunt epuizați", continuă articolului din ziarul italian.

Conform sursei citate, toate apelurile făcute de conducerea spitalului către ceilalți asistenţi pentru a da o mână de ajutor au rămas fără răspuns. S-a încercat chiar și întreruperea carantinei pentru infirmierii de la Secția Urgențe care sunt izolați în spital fiindcă au intrat în contact cu pacientul 1, dar s-a decis ca aceştia să fie trimişi acasă, unde vor continua să rămână în carantină.

Până la găsirea unei soluţii, românca și cei doi colegi ai săi riscă să ajungă la capătul puterilor. Sau al răbdării. Prietenii lor au povestit de asemenea pentru jurnalista de a Corriere della Sera că cei trei simt un gust amar în gură acum când se gândesc la modul în care au abandonați de colegii lor.

"Împărțirea turelor ar fi eliminat din oboseală și din frică. În schimb ne-au abandonat. Tocmai ei, care cunosc Medicina Internă și știu perfect prin ce trecem... Cu ce curaj ne vor mai privi în ochi când ne vom revedea?”, spun cei trei asistenți medicali.


Follow us on Google News