AstraZeneca, oprit de la producţie în SUA. Controlul fabricii, preluat de Johnson&Johnson

04 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Statele Unite au retras producătorul britanic de medicamente AstraZeneca facilitatea utilizării fabricii din Baltimore, oferind-o companiei Johnson&Johnson, a anunţat un oficial american din domeniul Sănătăţii, citat de Reuters.

AstraZeneca, oprit de la producţie în SUA. Controlul fabricii, preluat de Johnson&Johnson

Johnson&Johnson a anunţat că "își asumă întreaga responsabilitate" a instalației Emergent BioSolutions din Baltimore, promițând că va livra 100 milioane de doze de vaccin guvernului până la sfârșitul lunii mai.

Departamentul de Sănătate american a facilitat mutarea, a declarat oficialul din domeniul sănătății într-un email, cerând să nu fie numit din cauza sensibilității problemei, informează Reuters.

AstraZeneca, al cărui vaccin nu a fost aprobat în Statele Unite, a declarat că va colabora cu administrația președintelui Joe Biden pentru a găsi o instalație alternativă pentru a-și produce vaccinul. Oficialii Casei Albe nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Decizia SUA împiedică în continuare eforturile AstraZeneca din Statele Unite. Guvernul american a criticat producătorul de medicamente pentru că a folosit date învechite în rezultatele studiului său privind vaccinul. Ulterior și-a revizuit studiul.

Decizia guvernului de a face ca instalația să producă doar vaccinul cu doză unică J&J este menită să evite viitoarele confuzii, scrie Times, citând doi înalți oficiali federali din domeniul sănătății.


CLICK - Follow us on Google News