Austria. Un român a cumpărat cu 775.000 de euro o colibă dărăpănată de 12 mp

04 Dec 2020 | scris de Monica Pavelescu

În Austria, o țară în care proprietățile au prețuri mult mai ridicate decât la noi, din cauza potențialului turistic, un român a reușit să provoace o surpriză de proporții  pe piața imobiliară cumpărând cu 775.000 de euro o colibă dărăpănată de doar 12 metri pătrați. E adevărat, situată pe malul lacului Wolfgangsee, din nord-estul regiunii Salzburg.

Austria. Un român a cumpărat cu 775.000 de euro o colibă dărăpănată de 12 mp

Locuitorii orășelului St. Gilgen sunt deja obișnuiți cu prețurile exorbitante ale proprietăților situate lângă lac, dar sunt de acord că ceea ce s-a întâmplat la licitația publică organizată pentru o baracă de 12 metri pătrați, adjudecată de un român care a oferit 755.000 de euro, este o adevărată nebunie relatează media locală.

Ca totul să fie și mai aberant, coliba respectivă, care la viața ei a îndurat destinul unei banale camere de duș, nu este conectată la rețeaua electrică, apă curentă și canalizare. Mai mult, terenul este în proprietatea Pădurilor Federale, iar contractul de utilizare este limitat până în 2024.

Presa din Austria spune că vânzarea colibei a stârnit un interes uriaș, iar la licitație s-au înscris 20 de ofertanți, între care un fost consilier de stat și familia unui fotbalist profesionist, dar care nu i-au putut face față românului, oprindu-se cu oferta la suma de 600.000 de euro.

Românul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a oferit cea mai mare sumă și a câștigat licitația. Oare lucrează la stat?

Autoritățile au eliberat anterior o autorizație de construire pentru o nouă clădire, așa că românul este liber să se apuce de treabă. Cel mai probabil, va investi într-o unitate de cazare, zona respectivă fiind cunoscută ca o destinație turistică exclusivistă.


CLICK - Follow us on Google News