Un austriac a lăsat două milioane de euro moștenire unui sat francez, pentru că i-a protejat familia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

30 Ian 2021 | scris de Anita Raicu

Eric Schwann și-a lăsat, prin testament, averea unui sat francez, Le Chambon-sur-Lignon, sud-estul Franței, care i-a protejat familia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie BBC.

Un austriac a lăsat două milioane de euro moștenire unui sat francez, pentru că i-a protejat familia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Eric Schwam, care a murit luna trecută la vârsta 90 de ani, a ajuns în Le Chambon-sur-Lignon împreună cu familia, în 1943.

Le Chambon-sur-Lignon a protejat mii de evrei și satul cu aproximativ 3.000 de locuitori are o reputație îndelungată în a apăra oamenii de persecuții, devenind un centru al mișcării de rezistență, locuitorii primindu-i și ascunzându-i pe fugari.

Denise Vallat, specialist în comunicare în Le Chambon-sur-Lignon, a declarat că autoritățile au fost contactate de un notar în urmă cu aproximativ trei săptămâni pentru a discuta despre donație.

Potrivit cercetărilor făcute ulterior de autoritățile locale, familia lui Eric Schwam era originară din Viena, unde tatăl său era medic. A ajuns în sat în 1943, împreună cu părinții și o bunică. Nu se cunosc multe detalii despre drumul parcurs până acolo, dar se știe că anterior au fost ținuți în lagărul Rivesaltes, sudul Franței.

Informațiile disponibile sugerează că părinții lui Eric Schwam s-au întors în Austria după război, dar el s-a mutat la Lyon în 1950 pentru a studia farmacia.

Eric Schwam nu avea copii și era văduv.

Primarul Jean-Michel Eyraud a declarat că averea lui Eric Schwam va fi folosită pentru finanțarea unor inițiative în domeniul educației și pentru tineri.


CLICK - Follow us on Google News