Cine este autorul atacului din Strasbourg. Urma să fie arestat în dimineaţa agresiunii

12 Dec 2018

Un atac armat a avut loc în Strasbourg, ieri seară, într-una din pieţele de Crăciun din oraş fiind trase mai multe focuri de armă. patru persoane au decedat şi alte 12 au fost rănite, informe

Autorul atacului, Chérif Chekatt, este un bărbat în vârstă de 29 de ani, condamnat în Franţa şi Germania pentru infracţiuni de drept comun, al cărui nume se afla pe o listă de supraveghere a serviciilor de informații din Franţa, considerându-se că prezintă un risc pentru securitate, au anunţat autorităţile citate de Reuters.

Suspectul născut în Strasbourg este cunoscut de poliţie în legătură cu activitatea infracţională fără caracter terorist. Locuinţa sa a fost percheziţionată chiar în dimineaţa zilei în care a avut loc atacul, în legătura cu un jaf, potrivit unor surse din poliţie. 

AFP informează că suspectul trebuia să fie arestat marţi dimineaţa de jandarmi în cadrul unei anchete pentru tentativă de omor, dar nu se afla acasă. În urma percheziţiilor, în locuința acestuia poliţiştii au găsit grenade.
 
El este înarmat şi a reuşit să fugă pe jos de la locul atacului, deşi a fost rănit de o patrulă de soldaţi în urma unui schimb de focuri produs în cartierul în care s-ar fi ascuns.

Există suspiciunea că o a doua persoană ar fi fost implicată în atacul armat. Autorităţile cred că atacul a avut o motivaţie teroristă, motiv pentru care Franţa se află în alertă ridicată.

SHARE