Un bancher cu un salariu de peste 1 milion € pe an, concediat pentru că fura mâncarea colegilor

04 Feb 2020 | scris de Anita Raicu

Filiala londoneză a celei mai mari și profitabile companii de servicii financiare din lume,Citigroup, care are sediul central la New York, a concediat pe unul dintre angajații săi din conducere, pentru că fura mâncarea colegilor din cantina instituției.

Un bancher cu un salariu de peste 1 milion € pe an, concediat pentru că fura mâncarea colegilor

Paras Shah, 31 de ani, coordonator al tranzacționării obligațiunilor cu randament ridicat pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a fost concediat luna trecută de Citigroup, după ce ar fi furat de mai multe ori mâncare din cantina sediului din Londra, scrie Financial Times.

Shah, în vârstă de 31 de ani a fost angajat de către companie în 2017, fiind unul dintre cei mai cunoscuți comercianți de credite din Europa. Potrivit sursei citate, el primea un salariu anual de cel puțin 1 milion de lire sterline pe an.

De asemenea, Financial Times spune că divizia coordonată de Paras Shah a fost extrem de profitabilă în 2019.

Informația a fost confirmată pentru sursa citată de patru persoane apropiate cazului, însă compania a refuzat să facă vreun comentariu public. Și Paras Shah a refuzat să facă vreo declarație despre situația în care se află.

Instituțiile financiare din Marea Britanie au mai sancționat la fel de dur angajați cu abateri. Mizuho Bank din Japonia a concediat în 2016 un angajat al filialei din Londra care a furat o piesă de 5 lire de la bicicleta unui coleg.


CLICK - Follow us on Google News