Barack Obama: «Dovezi despre existenţa unor fiinţe extraterestre care ne urmăresc ar putea naşte noi religii»

03 Iun 2021 | scris de Cristina Romanescu

Într-un interviu  difuzat de New York Times, în cadrul podcast-ului ”Ezra Klein Show”, fostul preşedinte american Barack Obama a spus că din punctul lui de vedere o eventuală dovedire cu certitudine a existenței unor forme de viață superioare extraterestre, ce țin omenirea sub observație, va determina schimbări mari la nivelul societăţii şi ale convingerilor oamenilor, provocând tot felul de dezbateri.

Barack Obama: «Dovezi despre existenţa unor fiinţe extraterestre care ne urmăresc ar putea naşte noi religii»

”Dacă se probează că aceste obiecte sunt de natură extraterestră, dacă dovezile vor fi incontestabile, cum ar schimba viziunea dvs. asupra politicii sau teoria despre direcţiile viitoare ale omenirii?”, l-a întrebat Ezra Klein pe Obama.

Barrack Obama: Este o întrebare interesantă. În primul rând, le-am contactat?
 
Ezra Klein: Nu, doar drone. Dar nu avem cum să comunicăm cu ele. Nu putem lua legătura cu ele. Ştim însă că nu suntem singuri şi că am fost vizitaţi.
 
Barrack Obama: Nu ar schimba viziunea mea asupra politicii întrucât are la bază premisa că suntem doar nişte organisme minuscule pe o părticică de pământ care pluteşte prin spaţiu.

Analogia pe care o foloseam mereu să-mi înseninez personalul în momentele grele e o statistică a consilierului meu în domeniul ştiinţific, şi anume că sunt mai multe stele în univers decât nisip pe pământ.

Ideea este că îmi fundamentez politica pe ideea că diferenţele între noi sunt reale, profunde şi pot produce bucurie, cum pot cauza şi tragedii de proporţii.

Dar altfel suntem doar nişte oameni marcaţi de îndoială şi confuzie. Facem ce putem. Şi cel mai bun lucru la îndemână este să ne purtăm bine unii cu alţii pentru că e tot ce avem.

Prin urmare, aş vrea să sper că certitudinea asupra existenţei extratereştrilor ar putea întări sentimentul că ce avem în comun este totuşi întrucâtva mai important.

Însă, cu siguranţă, se vor isca imediat discuţii cum că ar trebui să cheltuim acum mai mult pe sisteme defensive astfel încât să ne putem proteja.

Se vor naşte noi religii. Şi cine ştie ce dezbateri se vor stârni şi cum vor evolua. Suntem buni la a ne confecţiona tot felul de argumente pentru a ne apăra ideile”.

Pentagonul urmează să publice luna aceasta un raport declasificat despre întâlnirile cu obiecte zburătoare neidentificate despre care au vorbit foşti piloţi şi oficiali americani, cel mai recent în emisiunea „60 de minute” de la CBS.

”Echipa noastră de la Biroul Directorului de Informaţii Naţionale lucrează activ la acest raport. Luăm în serios relatările despre incursiunile în spaţiul nostru aerian de către vehicule identificate sau nu, anchetăm fiecare incident în parte”, spunea luna trecută în cadrul unei conferinţe de presă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.


CLICK - Follow us on Google News