Italia. Doi nonagenari s-au revăzut după 101 zile de carantină, prima despărțire în 70 de ani

26 Iun 2020 | scris de Anita Raicu

Un cuplu de nonagenari din Italia a emoționat întreaga Peninsulă cu imaginea de la reîntâlnirea lor, luată după ieșirea din carantină impusă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, scrie Huffington Post.

Italia. Doi nonagenari s-au revăzut după 101 zile de carantină, prima despărțire în 70 de ani

Guido are 100 de ani, iar Maria are 93, locuiesc în orașul Castano Primo din provincia Milano. Din cauza pandemiei de coronavirus, Guido și Maria au fost nevoiți să stea despărțiț,i pentru prima dată în 70 de ani de căsătorie.

Povestea lor a devenit cunoscută datorită unui fizioterapeut, care i-a pozat și a relatat detaliile pe rețelele sociale. Până și primarul a distribuit postarea.

Guido s-a internat într-un azil de bătrâni cu scurt timp înainte ca instituția să intre în carantină, iar soția sa trebuia să i se alăture în câteva zile.

”101 zile în care Guido s-a rugat în fiecare dimineață să o revadă cât mai repede”, povestește fizioterapeutul.

"Ai ajuns" a putut el să șoptească, înainte ca vocea să nu mai poată rosti alte cuvinte, de emoție. Ea și-a coborât masca de pe față și s-a întâmplat micul miracol care se vede în poză: cei doi s-au abandonat într-o îmbrățișare tandră și plină de iubire”,  a mai scris fizioterapeutul.

Mai bine de trei luni au așteptat să fie din nou împreună și după revedere amândoi au spus: ”Nu ne mai despărțim”, au spus cei doi, după revedere.

 


CLICK - Follow us on Google News