«Hei, Paul, ai câștigat Nobelul!». Cine a sunat noaptea la ușa lui Milgrom, laureatul premiului pentru economie

13 Oct 2020 | scris de Monica Pavelescu

În mometul în care Academia Regală Suedeză pentru Științe a anunțat că americanii Paul Milgrom și Bob Wilson au câștigat premiul Nobel pentru economie, amândoi dormeau cât se poate de adânc în paturile lor din Stanford, scrie The Guardian.

«Hei, Paul, ai câștigat Nobelul!». Cine a sunat noaptea la ușa lui Milgrom, laureatul premiului pentru economie

Până la urmă, suedezii au reușit să dea de Wilson pentru a-i da vestea cea bună, dar Milgrom n-a putut fi contactat. 

Așa că Wilson, vecin cu Wilson, s-a dus - încă îmbrăcat în pijama- la fostul său student pentru a-i spune că a câștigat Nobelul.

Momentul a fost surprins de camera de supraveghere instalată la ușa lui Milgrom, care răspunde într-un târziu după ceva insistență.

”Paul, sunt Bob Wilson. Ai câștigat premiul Nobel. Așa că încearcă să dea de tine, dar nu reușesc. Se pare că nu au numărul tău de telefon”, i-a spus Wilson prin interfon.

”Da, am câștigat? Wow! OK”, a răspuns Milgrom.

Ceva mai devreme, și Wilson fusese luat prin surprindere pentru că și-a închis telefonul din cauză că a sunat în timpul nopții. Comitetul pentru Nobel a fost nevoit să-i sune soția pentru a da de el.

Paul R. Milgrom și Robert B. Wilson, cercetători în cadrul Universității Stanford din Statele Unite, au primit premiul Nobel 2020 pentru Economie, a anunțat luni Academia Suedeză.

Cei doi au primit premiul pentru ”îmbunătățiri ale teoriei licitațiilor și inventarea de noi formate de licitații”, potrivit nobelprize.org.


CLICK - Follow us on Google News