Un ministru brazilian îi susține pe Bolsonaro: Brigitte Macron este într-adevăr urâtă!

06 Sep 2019 | scris de Monica Pavelescu

Continuă lipsa de eleganță diplomatică pe care a născut-o președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care, într-o postare pe Facebook, la finalul lunii august, a comparat modul în care arată soția președintelui francez, Brigitte Macron, în vârstă de 66 de ani, cu propria sa soție, Michelle, 37 de ani.

  • Un ministru brazilian îi susține pe Bolsonaro: Brigitte Macron este într-adevăr urâtă!

“Nu-l umiliți pe om. Hahaha", a scris Bolsonaro într-unul dintre comentariile la postare, fiind criticat vehement pentru sexism.

Mai nou, într-o întâlnire cu un grup de oameni de afaceri, ministrul brazilian al Economiei, Paulo Guedes, a susținut la rândul său că Brigitte Macron, soția președintelui Franței, este ”într-adevăr urâtă”.

​”Președintele a zis-o și acesta este adevărul. Această femeie este ”într-adevăr urâtă”, a declarat, citat de AFP, Paulo Guedes, vorbele sale fiind primite cu aplauze de cei prezenți. După o pauză, ministrul a adăugat zâmbind ironic: ”Nu există femeie urâtă, ci doar femeie văzută din unghiul greșit”.

La scurt timp, serviciul de presă al ministrului a publicat un comunicat în care prezintă scuze pentru declarațiile făcute, precizând că ministrul nu a avut în intenție vreo ofensă personală, ci doar să atragă atenția asupra unor chestiuni care trebuie să fie cu adevărat în dezbatere.

SHARE