Cine este Anca Faur, căreia astronautul Buzz Aldrin i-a scris «La mulţi ani doamnei mele»

14 Mai 2021 | scris de Anita Raicu

Astronautul Buzz Aldrin, 91 de ani, i-a transmis un mesaj special pe Facebook partenerei sale românce cu ocazia zilei ei de naştere.

Cine este Anca Faur, căreia astronautul Buzz Aldrin i-a scris «La mulţi ani doamnei mele»

Anca Faur a împlinit 62 de ani, iar celebrul astronaut a postat şi două fotografii cu partenera sa.

”La mulţi ani doamnei mele, Anca Faur!”, a scris Buzz Aldrin pe contul său de Facebook joi, 13 mai.

Buzz Aldrin şi Anca Faur sunt împreună de mai mulţi ani. Faimosul astronaut mai are trei căsătorii la activ.

Edwin Eugene Aldrin, Jr., cunoscut ca Buzz Aldrin, a fost al doilea om, după Neil Amstrong, care a păşit pe Lună în iulie 1969. Buzz Aldrin fost comandantul modulului lunar al navei Apollo 11, în cadrul misiunii desfăşurate în perioada 16 şi 24 iulie 1969, în timpul căreia, pe 20 iulie, a coborât pe Lună împreună cu Neil Armstrong.

După decesele lui Neil Armstrong în 2012 şi Michael Collins în 2021, Buzz Aldrin este ultimul supravieţuitor al echipajului navetei Apollo 11. Absolvent al Academiei West Point şi doctor în astronautică la M.I.T., Buzz Aldrin a fost şi pilot pentru Forţele Aeriene Americane, participând la 66 misiuni de luptă în timpul Războiului din Coreea.

Doctor în chimie şi o foarte apreciată cercetătoare stabilită de mulţi ani peste Ocean, Anca Faur lucrează de aproape 21 de ani manager de proiecte la Los Angeles pentru Johnson Matthey, o companie multinaţională britanică specializată în produse chimice. Trebuie spus că tehnologiile Johnson Matthey au contribuit la programul spaţial Apollo.

Originară din Deva, Anca Faur a absolvit în 1983 Facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii din Timişoara, în 1983. Anca Faur şi-a luat în 1996 doctoratul la Universitatea din Pittsburgh.

Anca Faur a divorţat în 2012 de Eliodor Ghenciu, un apreciat cercetător.


CLICK - Follow us on Google News