Australia. Peste 10.000 de cămile vor fi împuşcate pentru că beau prea multă apă

07 Ian 2020 | scris de Monica Pavelescu

Lupta pentru supraviețuire în condiții extremel îmbracă uneori forme dramatice, cum ar fi de pildă decizia autorităților australiene de a ucide peste 10.000 de cămile sălbatice aflate în arealuri în care seceta este extremă, pentru că beau prea multă apă și, în plus, poluează mediul prin metanul eliberat prin flatulații. 

Australia. Peste 10.000 de cămile vor fi împuşcate pentru că beau prea multă apă

Potrivit The Independent, cererea de eutanasiere a cămilelor sălbatice a venit din partea liderilor organizației naționale a aborigenilor - Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) care s-au plâns că animalele le-au invadat proprietăţile în căutare de apă.

Aborigenii  s-au plâns că animalele au intrat în comunitățile lor și au făcut ravagii în căutarea unor surse de apă.

”Suntem blocați într-un val de căldură în condiții extrem de puțin confortabile, ne simțim rău, iar cămilele nu fac altceva decât să accentueze această stare. Cămilele vin, distrug gardurile și încearcă să ajungă la apă prin intermediul instalațiilor de condiționare a aerului”, a declarat media unul din membrii executivi ai APY.

Culmea, pentru că cirezile de cămile sălbatice sunt o sursă de emisie a metanului, estimându-se că ar elibera în atmosferă, prin flatulații, echivalentul unei tone de dioxid de carbon, asociația aborigenilor a solicitat să fie recompensată în urma eutanasierii animalelor cu certificate verzi de energie.

Departamentul de Energie și Mediu al Australiei nu a fost de acord cu această cerere motivând că emisiile de noxe ce provin de la animale sălbatice nu pot fi incluse în estimările de poluare naționale pentru că nu pot fi echivalate cu cele provenind de la animalele domestice, în care numărul de animale este controlat de crescători. 

Cele 10.000 de cămile vor fi eutanasiate de trăgători profesioniști, din elicoptere, iar procesul e estimat a dura  aproximativ cinci zile.


CLICK - Follow us on Google News