Cum a evoluat compania al cărei proprietar și-a diminuat veniturile pentru a crește leafa angajaților la 70.000 de dolari pe an

02 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

În 2015, proprietarul unei companii specializate în intermedierea plăţilor cu cardul a luat decizia de a-şi diminua veniturile cu peste un milion de dolari pentru a putea creşte salariile angajaţilor săi la circa 70.000 de dolari.

Cum a evoluat compania al cărei proprietar și-a diminuat veniturile pentru a crește leafa angajaților la 70.000 de dolari pe an

Dan Price deţine Gravity Payments, companie pe care a înfiinţat-o în facultate. La 31 de ani, în 2015, Price era deja milionar. Atunci avea aproximativ 2.000 de clienţi, iar valoarea de piață a companiei sale era estimată la câteva zeci de milioane de dolari.

După o discuţie pe care a avut-o cu o prietenă de-ale sale, care a lucrat 11 ani în armată şi a luptat de două ori în Irak, nevoită să muncească 50 de ore pe săptămână pentru a reuși să-și plătească facturile, Price a avut o revelaţie, scrie BBC.

Era clar că deși veniturile prietenei sale erau în jurul a 40.000 de dolari pe an, Seattle devenise un oraş prea scump, iar povara o simțeau și cei cu venituri medii, Price fiind el însuşi un generator al acestei probleme sociale. 

După ce a citit un studiu despre câţi bani ar face viața unui american fericit, Price a decis să le ofere angajaților său un salariu minim de 70.000 de dolari. Pentru a putea îndeplini acest deziderat el a fost nevoit să-și diminueze propriile venituri, ba, mai mult, și-a ipotecat cele două proprietăți şi a renunțat la acțiuni și economii. 

La vremea deciziei luate de Dan Price, autoritățile din Seattle dezbăteau o creştere a salariului minim la 15 dolari pe oră, care ar devenit astfel cel mai mare din SUA. Proprietarii de întreprinderi mici luptau împotriva acestei măsuri, susţinând că vor fi nevoiţi să-şi închidă afacerile. Price a devenit în scurt timp o ţintă, multă lume considerând că îşi face doar reclamă într-un context politic efervescent. Comentatorii politici au ajuns să-l facă comunist la radio şi la televiziuni. 

În ciuda contestatarilor, mărirea salariilor angajaților Gravity Payments nu a făcut ca această firmă să devină mai puţin competitivă, ci din contră. Angajaţii au început să lucreze mai mult, iar compania a continuat să crească.

Pentru două treimi din angajaţi salariile s-au dublat imediat, iar valoarea plăţilor procesate de companie a crescut de la 3,8 miliarde de dolari pe an, la 10,2 miliarde de dolari. 

Suma de bani pe care angajaţii o depun în mod voluntar în propriile fonduri de pensii s-a dublat de asemenea, iar 70% dintre angajaţi spun că şi-au plătit mare parte din datorii.  

Un alt motiv de mândrie al lui Price: înainte de majorarea salariilor, acum 4-5 ani, angajaţii săi făceau maximum doi copii pe an, iar în cei cinci ani scurși de la decizia luată în beneficiul angajațiilor companiei, în familiile acestora s-au născut peste 40 de bebeluşi în companie.  

Mai mult de 10% din angajaţi au reuşit de atunci să-şi cumpere o locuinţă într-unul din cele mai scumpe oraşe americane pentru chiriaşi. Înainte, cifra angajaţilor care deţineau locuinţe era de sub 1%. 

Un alt exemplu este cel al unui angajat care făcea naveta o oră şi jumătate până la servici, care după majorarea salarială a reuşit să se mute mai aproape de sediul companiei, să mănânce mai sănătos şi să facă sport, mai susţine Price, care consideră că decizia sa a ajutat compania să crească. 

”Nu te mai gândeşti că trebuie să mă duc la servici pentru a face bani. Acum ne concentrăm mai mult pe «cum fac să lucrez mai bine»’’, spune un angajat al Gravity Payments. 

La cinci ani de la decizia sa, Dan Price continuă să câştige lunar salariul minim pe care el însuşi l-a stabilit. Pentru că s-au săturat să-l vadă pe şeful lor că vine la serviciu în acelaşi Audi vechi de peste 10 ani, angajaţii companiei au făcut o chetă şi i-au luat lui Price o Tesla, pe care plânge de fiecare dată când o vede, după cum spune el. 

”Glorificăm lăcomia tot timpul ca societate, în cultura noastră. Şi, ştiţi, lista Forbes este cel mai bun exemplu – Bill Gates l-a întrecut pe Jeff Bezos drept cel mai bogat om din lume. Cui îi pasă!?

Am aceeaşi vârstă ca Mark Zuckerberg şi am momente întunecate în care mă gândesc –  vreau să fiu la fel de bogat ca Mark Zuckerberg şi vreau să concurez cu el pentru a fi pe lista Forbes.

Şi vreau să fiu pe coperta revistei Time, câştigând mulţi bani. Toate aceste lucruri lacome sunt ispititoare. Nu e uşor să le respingi, dar viaţa mea este pur şi simplu mult mai fericită acum’’, spune Price.

Price, care încă îşi închiriază casa pe Airbnb pentru a face un ban în plus, a sperat că exemplul său va fi urmat şi de alte companii şi spune că este dezamăgit că nu s-a întâmplat aşa, dar continuă să spere la schimbări mult mai mari în politica de salarizare a companiilor.  

Înainte de 1995, cea mai săracă jumătate din populaţia Statelor Unite a câştiga o pondere mai mare a averii naţionale decât cei mai bogaţi 1%, după acel an, ponderea s-a inversat, iar cei mai bogaţi 1% au ajuns să câştige mai mult decât 50% din populaţia Statelor Unite. 


Follow us on Google News