Copilul unor emigranți români a produs senzație printre parlamentarii britanici — video

12 Nov 2018

Victor Ciunca, un copil de origine română a reuşit să-l impresioneze pe John Bercow, preşedintele Camerei Comunelor, și alți parlamentari britanici prin discursul susținut în Parlamentul tine

Victor Ciunca este fiul unor români emigraţi în Marea Britanie, care s-au stabilit în Ţara Galilor. El a vorbit în legislativ despre problemele de sănătate mintală de care suferă mulţi dintre adolescenţii britanici şi a cerut fonduri mai multe şi un cadru legislativ potrivit pentru a face faţă acestor probleme. La finalul discursului a mulţumit audienţei în română, galeză şi engleză.

John Bercow, preşedintele Camerei Comunelor: Îi dau cuvântul, din Ţara Galilor, şi vă cer din nou cu entuziasm să-l întâmpinăm pe Victor Ciunca.

Victor Ciunca, reprezentantul tinerilor în Parlament: Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Problemele de sănătate mintală, ca depresia, stresul şi anxietatea afectează un tânăr din 10. 50% din aceste probleme apar până la împlinirea a 14 ani. Adulţii trebuie să înţeleagă faptul că şi noi avem probleme. Doamnelor şi domnilor, trebuie să ne asigurăm că acest fond este utilizat în mod eficient, iar vocile noastre sunt ascultate. Vă mulţumesc pentru atenţia acordată.

Victor Ciunca și-a încheiat discursul în uralele audienței, în care se aflau și parlamentari britanici, care l-a aplaudat în picioare, iar președintele Camerei Comunelor și-a exprimat deschis admirația: ”Ce deschidere extradordinară a şedinţei de după-amiază. Uimitor, Victor!”

SHARE