Cum a fost ținută sub control pandemia în mahalaua în care a fost filmat Slumdog Millionaire

23 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

În aprilie, autoritățile medicale din India avertizau asupra unui veritabilie crize sanitare după ce a fost înregistrat primul deces cauzat de COVID-19 în mahalaua Dharavi, dar, până în prezent, în cartierul sărac al Mumbaiului, situația pare a fi sub control, scrie BBC

Cum a fost ținută sub control pandemia în mahalaua în care a fost filmat Slumdog Millionaire

Potrivit estimărilor, în Dharavi, un labirint de circa 5 kilometri pătraţi de străzi înguste, locuinţe terasate, bordeie şi canalizări deschise, trăiesc între 700.000 şi 1 milion de persoane trăiesc.

În ciuda îngrijorărilor manifestate, în mahala s-au înregistrat doar 2.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și 80 de decese. Jumătate din bolnavi s-au vindecat.

Cum au reușit autoritățile să țină sub control epidemia? Prin restricții de circulație extrem de dure și prin testare în masă.

Imediat după confirmarea primului caz, în aprilie, angajații din sistemul sanitar au mers din ușă în ușă, testând populația, iar localnicii depistați cu febră au fost izolați în tabere speciale. De asemenea, populația săracă a primit hrană și apă.

În fiecare tabără, șase cadre medicale monitorizează zilnic până la 80 de cetățeni, luându-le temperatura și măsurându-le nivelul de oxigen din sânge folosind termometre cu infraroșu și pulsometre.

"Aceste tabere ne-au ajutat cu adevărat la monitorizarea răspândirii infecției. Oamenii au început să vină voluntar și vor să fie testați. Unii mint în legătură cu vârsta pentru a se califica pentru testarea persoanelor vârstnice, cu risc ridicat. Alții vor să fie testați pentru că au stat lângă o persoană care a tușit sau a strănut . Există multă teamă", a declarat unul din medicii care lucrează în mahala.


CLICK - Follow us on Google News