Un cuplu și-a abandonat copilul pe aeroport, din cauza isteriei create de coronavirus

24 Ian 2020 | scris de Monica Pavelescu

Cel puțin 830 de cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate în China, care au condus la decesul a 26 de persoane, majoritatea lor înregistrându-se în provincia Hubei.

Un cuplu și-a abandonat copilul pe aeroport, din cauza isteriei create de coronavirus

Deși impactul infecțiilor nu a făcut necesară declararea strării de urgență medicală, cu ajutorul media, isteria a cuprins se pare întreaga lume.

Un utilizator al rețelei de socializare chinezești Weibo scrie despre cazul unui copil cu stare febrilă, a cărui îmbarcare a fost refuzată de autorități și care a fost abandonat de părinții săi pe aeroportul din Nanjing  

Utilizatorul povestește că a asistat la disputa dintre tatăl băiatului și autorități, care nu au putut fi convinse că micuțul nu este bolnav și că prezența sa la bord nu pune în pericol sănătatea celorlalți pasageri. 

După mai bine de trei ore, băiatul, cu o evidentă stare de febră, a fost abandonat de părinți pe aeroport și lăsat în grija autorităților.

Guvernul chinez a declarat carantină în Wuhan, cel mai mare oraș din provincia Hubei, mai mult de 11 milioane de persoane fiind blocate.