Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra în SUA

05 Sep 2019 | scris de Anita Raicu

Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi, Valentin Ștefan și Maria Alexandra, au primit interdicția de a intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii din cauza condamnării pentru corupție primită de fostul lider al PSD. 

Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra în SUA

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, l-a nominalizat public pe Liviu Dragnea ca persona non grata în Statele Unite din cauza ”implicării în fapte semnificative de corupție”, potrivit unui anunț al Departamentului de Stat american.

Motivul pentru care Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi au primit interdicția de a intra în SUA este că ”în cazurile în care Secretarul de Stat are informații credibile că oficiali guvernamentali străini au fost implicați în fapte semnificative de corupție, acei indivizi și membrii familiei nu sunt eligibili intrării în Statele Unite”.

”Legea mai prevede ca Secretarul de Stat să indice public sau privat acei indivizi și pe membrii familiei lor. Pe lângă indicarea domnului Dragnea, secretarul de stat îi mai indică public pe cei doi copii: Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea”, se mai arată în comunicat.

”Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate să lupte împotriva corupției și sprijină statul de drept din România”, precizează Departamentul de Stat de la Washington.

Decizia Departamentul de Stat american pare că o afectează cel mai mult pe fiica lui Liviu Dragnea, care locuiește la Los Angeles, de câțiva ani de zile, și are o viză de studii, fiind studentă la actorie. După condamnarea tatălui său, în mai, la 3 ani și 6 luni de închisoare, Alexandra s-a întors în țară pentru a-l vizita în penitenciar.


Follow us on Google News