Un elefant s-a prăbușit și a murit de epuizare, solicitat excesiv la transportul turiştilor în safari

01 Noi 2019 | scris de Monica Pavelescu

Un elefant a murit de epuizare în Sri Lanka, după ce a fost forţat peste măsură să transporte turişti în safari pe o căldură înăbuşitoare, informează Daily Mail.

Un elefant s-a prăbușit și a murit de epuizare, solicitat excesiv la transportul turiştilor în safari

Kanakota, elefantul de 18 ani, pe nume , a sucombat pe data de 16 octombrie, după ce transportase deja în ziua respectivă trei grupuri de excursionişti.

Potrivit relatărilor, Kanakota ar fi fost lovit, pentru a fi disciplinat, cu un "bullhook" - un instrument metalic, format dintr-o tijă, cu un vârf ascuţit, folosit de "mahouts" (cei care mână elefanţii) pentru a ţine sub control animalele.

Pentru aproximativ 23 de lire sterline (30 de dolari americani) de fiecare, turiştii sunt transportaţi pe elefant la vechea fortăreaţă Sigiriya într-o călătorie care poate dura până la o oră.

În afară de corvoada transportului turiştilor, Kanakota ar fi luat parte şi la o paradă cu o zi mai devreme. În astfel de parade, animalele poartă costume elaborate, extrem de grele, pe drumuri aglomerate, ceea ce pune o presiune semnificativă pe picioarele şi coloana vertebrală a pachidermelor.

Potrivit organizaţiei pentru drepturile animalelor World Animal Protection, circa 3.000 de elefanţi sunt folosiţi pentru divertisment în Asia, 77% dintre ei fiind trataţi cu cruzime.