Cine este elvețianul care donează un miliard de dolari pentru salvarea Pământului

1 Nov 2018

Prin intermediul New York Times, elvețianul Hansjörg Wyss anunță că va face o donație în valoare de un miliard de dolari pentru conservarea oceanelor și a ariilor protejate din întreaga lume.

«Am decis să donez un miliard de dolari, în următorii zece ani, pentru a contribui la accelerarea conservării oceanelor și zonelor terestre, cu scopul de a proteja 30% din suprafața planetei până în 2030», spune miliardarul de 83 de ani.

Potrivit lui Wyss, banii urmează să fie folosiți pentru susținerea eforturilor de conservare declanșate de autoritățile locale din întreaga lume, precum și pentru studii științifice și strategii în vederea atingerii scopului anunțat.

Hansjörg Wyss reamintește, în New York Times, că un studiu recent arată că rata de dispariţie a speciilor a crescut de 1.000 de ori de când intervenţiile umane asupra ecosistemelor planetei au început să provoace modificări semnificative în lanţurile trofice.

În ultimii 40 de ani, peste 4.000 de specii de mamifere, reptile, peşti şi amfibieni au înregistrat scăderi masive în numărul indivizilor, iar aceasta înseamnă 60% din populaţia faunei sălbatice mondiale.

În opinia elvețianului, susținerea financiară venită din parte filantropilor și a guvernelor este esențială, printre altele, pentru consevarea recifelor de corali din Marea Caraibilor, a ghețarilor din Argentina și a teritoriilor din Zimbabwe populate de elefanți.

Potrivit Forbes, Hansjörg Wyss are o avere de aproape 6 miliarde de dolari, afacerea sa de succes fiind compania de echipamente medicale Synthes.

SHARE