Cum vrea un episcop columbian să scoată demonii dintr-un oraș controlat de bande criminale

12 Iul 2019 | scris de Monica Pavelescu

Un episcop columbian va împrăștia apă sfințită peste un întreg oraș, cu ajutorul unui elicopter militar, în încercarea de a alunga demonii care, din punctul său de vedere,, au pus stăpânire pe comunitate, relatează The Independent. 

  • Cum vrea un episcop columbian să scoată demonii dintr-un oraș controlat de bande criminale

Monseniorul Rubén Darío Jaramillo Montoya va face o exorcizare în masă pentru orașul columbian Buenaventura, în timpul festivităților anuale legate de celebrarea sfinților care patronează orașul.

Buenaventura, cel mai mare port al Columbiei la Pacific, este cunoscut pentru traficul de droguri și pentru violența bandelor criminale.

”Vrem să mergem în jurul întregului oraș Buenaventura și să stropim din aer cu apă sfințită, pentru a vedea dacă îi vom exorciza pe toți acei demoni care ne distrug portul”, a declarat el unui post de radio columbian. 

Clericul, ridicat la rangul de episcop de Papa Francisc în 2017, vrea ca prin această acțiune din elicopter să scape străzile orașului de ”toată răutatea”.

”Trebuie să scăpăm Buenaventura de diavol pentru a vedea dacă ne putem întoarce la liniștea pe care orașul a pierdut-o odată cu numeroasele crime, cu actele de corupție, cu atât de mult rău și cu traficul de droguri. O să turnăm apă sfințită ca să vedem dacă lucrurile rele încetează și dacă diavolul iese de aici”, a declarat Montoya.

Un raport al Human Rights Watch a consemnat actele oribile care se petrec la Buenaventura - răpiri și asasinate ale unor bande despre care se știe că au ”case-abator”, unde victimele sunt ciopârțite. Numai în acest an au avut loc deja 51 de crime în oraș. 

SHARE