Eric Clapton dă vina pe «propaganda» pro-vaccinare pentru experiența «dezastruoasă» prin care a trecut

17 Mai 2021 | scris de Monica Nistor

Eric Clapton, chitaristul britanic în vârstă de 76 de ani, critică, în termeni duri, vaccinul anti-Covid, într-o scrisoare adresată arhitectului și activistului anti-izolare Robin Monotti Graziadei, informează Rolling Stones.

Eric Clapton dă vina pe «propaganda» pro-vaccinare pentru experiența «dezastruoasă» prin care a trecut

Corespondența a fost publicată de Graziadei, pe Telegram, cu permisiunea lui Clapton.

”Am primit prima doză a vaccinului AstraZeneca și am dezvoltat imediat reacții severe, care au durat zece zile. În cele din urmă mi-am revenit și mi s-a spus că peste 12 săptămâni voi primi a doua doză”, a scris Eric Clapton în scrisoare.

Dar, de fapt, a doua doză a primit-o șase săptămâni mai târziu. Și a acceptat-o, ​​în ciuda efectelor resimțite după prima, deoarece, spune Clapton, era ”slab informat împotriva pericolelor”.

”Nu mai are sens să spun că reacțiile au fost dezastruoase, mâinile și picioarele mele erau fie înghețate, fie amorțite sau fierbinți și cam inutile timp de două săptămâni, mă temeam că nu voi mai putea cânta vreodată”, povestește Clapton.

Clapton a adăugat că din punctul său de vedere ”nu ar fi trebuit să intre în contact cu vaccinul” din cauza ”neuropatiei periferice” de care suferă, dar că ”propaganda a spus că vaccinul este sigur pentru toată lumea”.

”Merg în continuare pe calea rebeliunii pasive [..], dar este greu să nu vorbesc, cu toate cunoștințele pe care le am acum”, a mai scris Clapton.

Rolling Stone spune că a probat autenticitatea scrisorii, dar nu că nu a putut obține o poziție oficială din partea cântărețului.

În decembrie 2020, starul rock a colaborat la piesa anti-lockdown compusă de Van Morrison, intitulată ”Stand and Deliver”.

”Am fost rebel toată viața mea, împotriva tiraniei și autorității arogante, ceea ce avem acum. Dar îmi doresc și prietenie, compasiune și dragoste… Cred că putem triumfa cu aceste lucruri”, scria Clapton cu acea ocazie. 


CLICK - Follow us on Google News