Mii de persoane vor să încerce cum e să fii finlandez pentru 90 de zile

28 Dec 2020 | scris de Ioana Tomozei

Finlanda oferă un program inedit de imigrare, primind deja, în numai o lună, câteva mii de cereri din partea celor care vor să muncească peste hotare, scrie The Guardian.

Mii de persoane vor să încerce cum e să fii finlandez pentru 90 de zile

Programul lansat de autorităţile din Finlanda le permite celor care vor să devină finlandezi să se încerce viața, de probă ,în ţara nordică pentru 90 de zile pentru a vedea cum se adaptează.

Programul Helsinki Business Hub a invitat profesioniştii străini şi familiile acestora să locuiască în Finlanda timp de 90 de zile pentru a vedea dacă ar dori să se mute acolo definitiv.

Oferta este valabilă pentru persoanele care lucrează în domeniul tehnologiei şi pentru familiile acestora.

Helsinki Business Hub a inclus organizarea tuturor aspectelor legate de cazare şi asistenţă medicală pentru participanţi.

Finlanda a primit peste 5.300 de cereri într-o lună pentru această schemă de imigrare.

Cererile au venit din ţări din întreaga lume. Schema finlandeză a stârnit cel mai mult interes în Statele Unite şi Canada, de unde provin 30% dintre solicitanţi. 

Aproximativ 16% dintre solicitanţi erau antreprenori, iar 12% erau în prezent şomeri sau doreau să găsească un loc de muncă în Finlanda.

"Într-o perioadă de blocaje, nedreptăţi sociale şi tulburări politice, oamenii care trăiesc în zone puternic afectate, au început să se întrebe cum ar putea avea atât o carieră, cât şi o viaţă de familie plăcută", a declarat Johanna Huurre, director de comunicare al programului.

Frecvent clasată drept cea mai fericită ţară din lume, Finlanda are una dintre cele mai scăzute rate de coronavirus din lume.


CLICK - Follow us on Google News