Fostă componentă a naţionalei de volei a Italiei: «Am pericardită după vaccin... Cine plăteşte preţul pentru toate?»

21 Aug 2021 | scris de Cristina Romanescu

Jucătoarea de volei Francesca Marcon, în vârstă de 38 de ani, fostă componentă a naţionalei Italiei, a anunțat pe contul său de Instagram că are pericardită. Ea crede că ar fi dezvoltat afecţiunea după ce s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.

Fostă componentă a naţionalei de volei a Italiei: «Am pericardită după vaccin... Cine plăteşte preţul pentru toate?»

Francesca Marcon a făcut cunoscut faptul că are pericardită şi că nu se poate întoarce, deocamdată, la antrenamentele echipei sale din Bergamo. Ea spune că va depune o plângere.

"Nu ştiu dacă vă interesează, dar am pericardită după vaccin... Cine plăteşte preţul pentru toate?”, a scris sportiva italiană pe Instagram.  

După dezvăluirea sa, jucătoarea a oferit un interviu, pentru publicaţia La Repubblica, în care a oferit mai mult detalii despre situația sa. 

"Sunt sub tratament. Sufăr de dureri în piept, care vin și pleacă, o constantă senzație de lipsă de aer și o oboseală teribilă.

După prima doză de vaccin am avut simptomele clasice, după a doua situaţia s-a agravat.

Nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine, nu am avut niciodată probleme cardiace, dar durerile au început înainte de 3 august, după a doua doză.

Chiar și așa, am plecat în vacanță, dar durerile din piept au crescut şi am fost nevoită să mă prezint la spital, unde mi-a fost pus diagnosticul de pericardită".

"Nu știu ce a produs-o, am încercat să obțin părerea mai multor specialiști. Mi-au spus că pericardita este unul dintre efectele secundare ale vaccinurilor împotriva Covid-19”.

”Nu ştiu ce s-a întâmplat cu adevărat, nu ştiu dacă toate acestea au fost cauzate de vaccin sau dacă am avut ceva latent în corpul meu.

Nu sunt deloc împotriva vaccinării, toată familia mea este vaccinată și boala asta m-a speriat destul de rău. Am așteptat cu nerăbdare să se găsească un tratament împotriva ei.

Îmi pare rău că nimeni nu mi-a spus, după prima doză şi primele mele reacții, că aş putea întâmpina probleme de genul acesta. Poate aş fi făcut o serie de analize și investigaţii înainte”.

”Înțeleg că prin acordul pe care l-am semnat am consimțit că pot suferi anumite efecte secundare vaccinării. Dar, de exemplu, atunci când am fost să mă vaccinez, și doctorul de acolo m-a întrebat dacă am o infecție în organism, nu aveam de unde să știu. 

Cred în știință și medicină, dar mi-ar fi plăcut să fiu mai bine informată. Poate ar trebui efectuat în mod obligatoriu un test serologic înainte vaccinării”.

”M-am gândit că aș fi putut contracta COVID-19 și să fi fost asimptomatică, dar am fost testată în mod sistematic la club. Bergamo este singurul club de volei din Italia în care nu s-au înregistrat cazuri de COVID.

Poate că l-am avut fără să realizez, poate sufăr de efectele unui COVID de lungă durată. Dar, de ce nu suntem consultați înainte de a ni se inocula vaccinul sau, în mod alternativ, să ne fie făcut un test serologic”, a spus jucătoare italiană de volei.

Întrebată dacă s-ar vaccina din nou, sportiva a răspuns prompt: "Nu, nu aş mai face-o, dar experienţa mea proastă este cea care afectează alegerea. Aş face-o din nou dacă mi s-ar da câteva explicaţii", a adăugat Francesca Marcon pentru La Reppublica

”Trăiesc din volei, sunt destul de demoralizată. Sper să-mi revin cât mai curând, dar îmi pun întrebarea: cine îmi va oferi compensații pentru ceea ce mi s-a întâmplat? Consider că este foarte corect să vorbim despre cazul meu, care este unul particular. V-am spus, toți ceilalți membri ai familiei mele sunt vaccinați și n-au pățit nimic”, a mai spus Francesca Marcon.


CLICK - Follow us on Google News