Politician francez, poveste inventată despre România, pentru a-i servi luptei împotriva lui Macron

12 Nov 2018

Pentru a-i servi scopurilor politice, Laurent Wauquiez, preşedintele celui mai mare partid de centru-dreapta din Franţa — Les Républicains — a repetat în ultimele zile informaţia că o ziarist

În declarațiile publice din ultimul timp Laurent Wauquiez îl atacă pe președintele francez, Emmanuel Macron, ripostând criticii acestuia, în legătură cu susținerea pe care i-a arătat-o premierului maghiar Viktor Orban.

Wauquiez susţine că Macron susține o guvernare care a luat măsuri care afectează libertatea presei — cea mai gravă urmare a acestora fiind aşa-zisa ucidere a jurnalistei, cu toate că singurule cazuri cunoscute de jurnalişti ucişi în ultimele luni, în Europa, ar fi cazurile din Slovacia şi Bulgaria.

«Sunt câteva ţări care pun o problemă în ceea ce priveşte funcţionarea democraţiei. Şi sunt uimit de indignarea selectivă pe care am arătat-o în această dimineaţă, concentrându-ne toată atenţia asupra Ungariei. Nu întrebaţi de România? Unul dintre confraţii voştri a fost ucis în România, ţară condusă de socialişti. Aveţi în România un Guvern care e susţinut de Emmanuel Macron», a declarat Wauquiez, într-o intervenţie la France Inter, pe care a reluat-o ulterior.

Nu este primul atac îndreptat împotriva României, de-a lungul timpului, actualul preşedinte al Republicanilor remarcându-se prin cuvinte dure la țării noastre. De exemplu, în 2011, când era ministru al Afacerilor Europene,  Wauquiez a declarat că aderarea României şi a Bulgariei la Schengen ar periclita securitatea Uniunii Europene. Politicianul francez este, de altfel, susţinătorul unei Uniuni Europene cu cât mai puţine state, preferabil doar cu cele din Europa occidentală. 

SHARE