Garda de coastă americană a capturat un submarin care transporta cocaină în valoare de 232 de milioane de dolari - video

12 Iul 2019 | scris de Monica Pavelescu

Garda de Coastă a Statelor Unite a publicat o înregistrare video a momentului în care a capturat un submarin care transporta aproximativ 7,7 tone de cocaină, scrie NBC News.

  • Garda de coastă americană a capturat un submarin care transporta cocaină în valoare de 232 de milioane de dolari - video

Un membru al Gărzii de Coastă poate fi văzut cum le cere traficanţii de droguri din submarin să se oprească, apoi mai mulţi membri ai echipajului sar pe submarin în timp ce acesta se află încă în mişcare şi deschid trapa.

Operaţiunea a condus la arestarea celor cinci traficanţi găsiţi în interiorul submarinului şi la confiscarea a aproximativ 7,7 tone de cocaină, a cărei valoare este estimată la 232 milioane de dolari.

Din ce în ces mai des, vasele submersibile, cunoscute sub numele de ”narco-submarine”, sunt folosite de carteluri şi traficanţi pentru a transporta droguri.

Operaţiunea de capturare a avut loc pe 18 iunie şi a făcut parte dintr-un efort mai larg al Gărzii de Coastă a Statelor Unite, care a dus la capturarea de droguri în valoare totală de 569 milioane dolari.

SHARE