Înalt oficial chinez: «S-ar putea ca armata americană să fi adus coronavirusul în Wuhan»

12 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Chinese foreign ministry spokesman pushes coronavirus conspiracy theory that the US Army 'brought the epidemic to Wuhan'
În ultimele săptămâni, oficialii chinezi au demarat mai multe acțiuni prin care au încercat să îndepărteze stigmatul pus asupra țării lor, referitor la noul coronavirus, sugerând în intervențiile lor că virusul ar fi putut avea originea în afara Chinei. 

Înalt oficial chinez: «S-ar putea ca armata americană să fi adus coronavirusul în Wuhan»

Într-o postare făcută astăzi pe contul său de Twitter, Zhao Lijian, unul dintre purtătorii de cuvânt ai ministerului Afacerilor Externe al Chinei, a declarat: "S-ar putea ca armata americană să fie cea care a adus coronavirusul în Wuhan”, informează Business Insider

El face referire la faptul că în luna octombrie 2019, chiar în Wuhan, au avut loc Jocurile Mondiale ale Militarilor la care au participat peste 300 de americani, care ar fi putut aduce în China, în mod voluntar sau nu, noul coronavirus.

Oficialul chinez comentează afirmațiile făcute de directorului Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Robert Redfield, în Camera Reprezentanților, care a admis că unii dintre pacienții americanii care și-au pierdut viața în urma epidemiei de gripă au fost de fapt infectați de fapt cu noul coronavirus.

”Când a fost consemnat pacientul zero în Statele Unite? Câte persoane sunt infectate? Care sunt spitalele în care aceștia sunt internați? S-ar putea ca US Army să fi adus epidemia în Wuhan. Fiți transparenți, făceți publice datele! SUA ne este datoare cu explicații”, a scris oficialul chinez pe Twitter.

Zhao Lijian a mai solicitat autorităților americane să facă public câte din cele 20.000 de decese înregistrate în urma celor 34 de milioane de infecții cu virus gripal declarate de SUA sunt relaționate cu COVID.19.

 

 

 


CLICK - Follow us on Google News