Un indian şi-a comandat o mască din aur pentru a se proteja de coronavirus - video

05 Iul 2020 | scris de Anita Raicu

Extrem de îndrăgostit de aur, un indian a plătit aproximativ 4.000 de dolari (3.556 de euro) pentru a-și oonfecționa o mască de protecţie din aur, realizată pe măsură, pentru a se feri de epidemia de coronavirus care afectează ţara, relatează AFP.

Un indian şi-a comandat o mască din aur pentru a se proteja de coronavirus - video

"Este o mască fină prevăzută cu mici orificii care mă ajută să respir. Nu sunt foarte sigur dacă este eficientă pentru a mă proteja de coronavirus şi atunci îmi iau alte măsuri de precauţie", a explicat proprietarul măștii de aur, Shankar Kurhade, un om de afaceri din oraşul Pune, în vestul Indiei.

Opt zile au fost necesare pentru ca meşteri aurari să realizeze această mască, care cântărește 60 de grame de metal preţios.

Shankar Kurhade, proprietarul unei companii ce construiește hangare, a explicat că a avut ideea acestei măşti după ce a văzut un reportaj cu un bărbat care purta un model din argint.

"Oamenii îmi cer să fac selfie cu ei, sunt impresionaţi să mă vadă purtând mască din aur în piaţă", mai spune indianul de 49 de ani, care în general poartă asupra sa bijuterii de aur ce cântăresc aproape un kilogram.

În India, purtarea măştii este obligatorie în locurile publice în scopul combaterii răspândirii noului coronavirus în această ţară, care a înregistrat până în prezent 650.000 de contagieri şi peste 18.600 de decese.


CLICK - Follow us on Google News