Iranul a arborat pentru prima dată în istorie steagul roşu, al răzbunării, deasupra unei moschei sacre - video

05 Ian 2020 | scris de Monica Pavelescu

Iranienii au arborat steagul roşu, care în tradiția șiită simbolizează sângele credincioșilor vărsat pe nedrept, deasupra unei moschei considerate loc sacru.

Iranul a arborat pentru prima dată în istorie steagul roşu, al răzbunării, deasupra unei moschei sacre - video

Steagul a fost arborat la moscheea Jamkaram din oraşul Qom, al șaptelea oraș ca mărime din Iran, un loc considerat sacru şi sfânt în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu, De asemenea, steagurile roșii au fost fluturate și de grupurile de manifestați din Teheran.

Generalul Gholamali Abuhamzeh a declarat, vineri,  citat de agenţia de ştiri Tasnim, că Iranul îi va pedepsi pe americani oriunde s-ar afla la îndemâna Republicii Islamice şi a ridicat perspectiva atacurilor asupra navelor din Golf.

"Strâmtoarea Hormuz este un punct vital pentru Occident şi un număr mare de distrugătoare americane şi nave de război trec pe acolo. (...) Obiectivele americane vitale din regiune au fost identificate de Iran de acum mult timp. (...) Aproximativ 35 de ţinte americane din regiune, precum şi Tel Avivul, sunt la îndemâna noastră", a spus generalul iranian.

Trump a reacționat, pe Twitter, declarând că Iranul ”vorbeşte cu foarte mare îndrăzneală despre vizarea anumitor ţinte ale SUA” ca răspuns la moartea lui Soleimani.

Trump a declarat că Statele Unite au "în vizor 52 de obiective iraniene” şi că unele sunt ”la un nivel foarte înalt şi importante pentru Iran şi cultura iraniană, iar acele ţinte, şi Iranul însuşi, vor fi lovite foarte rapid şi foarte rău”.

”SUA nu mai doresc ameninţări!”, a spus Trump, adăugând că cele 52 de ţinte reprezintă cei 52 de americani care au fost ţinuţi ostatici în Iran după ce au fost capturaţi din ambasada SUA din Teheran în 1979.


CLICK - Follow us on Google News