Iranul a arborat pentru prima dată în istorie steagul roşu, al răzbunării, deasupra unei moschei sacre – video

Iranienii au arborat steagul roşu, care în tradiția șiită simbolizează sângele credincioșilor vărsat pe nedrept, deasupra unei moschei considerate loc sacru.

Steagul a fost arborat la moscheea Jamkaram din oraşul Qom, al șaptelea oraș ca mărime din Iran, un loc considerat sacru şi sfânt în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu, De asemenea, steagurile roșii au fost fluturate și de grupurile de manifestați din Teheran.

Generalul Gholamali Abuhamzeh a declarat, vineri,  citat de agenţia de ştiri Tasnim, că Iranul îi va pedepsi pe americani oriunde s-ar afla la îndemâna Republicii Islamice şi a ridicat perspectiva atacurilor asupra navelor din Golf.

"Strâmtoarea Hormuz este un punct vital pentru Occident şi un număr mare de distrugătoare americane şi nave de război trec pe acolo. (…) Obiectivele americane vitale din regiune au fost identificate de Iran de acum mult timp. (…) Aproximativ 35 de ţinte americane din regiune, precum şi Tel Avivul, sunt la îndemâna noastră", a spus generalul iranian.

Trump a reacționat, pe Twitter, declarând că Iranul ”vorbeşte cu foarte mare îndrăzneală despre vizarea anumitor ţinte ale SUA” ca răspuns la moartea lui Soleimani.

Trump a declarat că Statele Unite au "în vizor 52 de obiective iraniene” şi că unele sunt ”la un nivel foarte înalt şi importante pentru Iran şi cultura iraniană, iar acele ţinte, şi Iranul însuşi, vor fi lovite foarte rapid şi foarte rău”.

”SUA nu mai doresc ameninţări!”, a spus Trump, adăugând că cele 52 de ţinte reprezintă cei 52 de americani care au fost ţinuţi ostatici în Iran după ce au fost capturaţi din ambasada SUA din Teheran în 1979.

Etichete:

Urmăriți-ne pe Google News - 3Dots Stories

________________________________________________________________

Naty Badea: „Nu mai e de trăit în Italia! Efectiv sunt jafuri la drumul mare, în plină zi, pe stradă, în magazine, în locuințe” – video

În 2021, Naty Badea, sora lui Mircea Badea, s-a stabilit în Italia, în apropiere de Veneția, la Mestre, un orășel cu aproape 90.000 de locuitori.

Studiu. Neotam (E961), un îndulcitor folosit în prăjituri și băuturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un efect toxic asupra sănătății

Un nou studiu relevă faptul că neotam (E961) – un îndulcitor utilizat în prăjituri, băuturi răcoritoare și în guma de mestecat -, poate dăuna grav

Top cinci alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: ”Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului”

Dr. Cezar Amititeloaie, unul dintre cei mai cunoscuți și mai populari cardiologi din România, a vorbit pe marginea mai multor subiecte legate de un stil

George Simion a devenit tată: ”Mulțumesc, Ilinca, m-ai făcut bogat”

George Simion, liderul AUR, a devenit tată. Soția lui, Ilinca, a născut un băiețel. Președintele AUR a anunțat fericitul eveniment pe pagina sa de Facebook,

Un fost sportiv ceh și-a anulat eutanasierea asistată, programată în Elveția, când a aflat că va deveni tată: ”Iubire, nu mai vreau să mor!”

Jan ”Honzik” Kavalír, un fost sportiv în vârstă de 33 de ani care suferă de Scleroză Laterală Amiotrofică (ALS) în stadiu terminal, avea programată eutanasierea