Un renumit istoric rus, decorat cu Legiunea de Onoare, și-a ciopârțit iubita, o fostă studentă

10 Noi 2019 | scris de Anita Raicu

Oleg Sokolov, profesor la Universitatea din Sankt Petersburg, un renumit istoric, specialist în perioada napoleoniană. decorat cu Legiunea de Onorare a Franţei, a fost arestat sâmbătă la Sankt Petersburg, fiind suspectat că şi-a ucis o fostă studentă, informează presa rusă.

Un renumit istoric rus, decorat cu Legiunea de Onoare, și-a ciopârțit iubita, o fostă studentă

”Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost scos sâmbătă dimineaţa din apele râului Moika, în centrul oraşului. În rucsacul său, au fost descoperite două braţe de femeie”, a precizat Comitetul rus de anchetă, într-un comunicat.

O sursă din poliţia locală a confirmat că bărbatul arestat este istoricul Oleg Sokolov,  care ar fi căzut în apele râului, beat fiind, în momentul în care încerca să se debaraseze de membrele victimei sale.

Victima a fot identificată - Anastasia Eşcenko, o tânără în vârstă de 24 de ani, care a fost studenta şi protejata profesorului.

Cei doi aveau o relaţie, și se pare că într-o răbufnire de gelozie, Oleg Sokolov şi-a ucis accidental iubita în timp ce se certau, apoi a încercat să ascundă crima.

Potrivit presei ruse, poliţia a descoperit în locuinţa lui Sokolov corpul decapitat al Anastasiei Eşcenko, iar istoricul a recunoscut că a ucis-o pe tânără, la locuinţa sa, în urmă cu două zile.

Decorat în 2003 cu Legiunea de Onoare în Franţa, Oleg Sokolov a fost consilier la mai multe filme istorice şi a scris mai multe cărţi consacrate lui Napoleon. Este membru al consiliului ştiinţific al Institutului de ştiinţe sociale, economice şi politice (Issep), şcoala fondată de fosta deputată franceză de extrema dreaptă Marion Maréchal Maréchal la Lyon, în Franţa.


CLICK - Follow us on Google News