Italia. Chinez reținut de carabinieri, după ce a pretins că este român

27 Oct 2019 | scris de Anita Raicu

Diaspora românească rezidentă în Italia era cât pe aici să-și adauge, fără să știe, încă un membru în persoana un chinez...

Italia. Chinez reținut de carabinieri, după ce a pretins că este român

Comandantul unei secţii locale de carabinieri a fost contactat vineri de către responsabilul Registrului municipalităţii Brescia, care i-a prezentat, împreună cu poliţia locală, un caz cel puţin neobişnuit, relatează o publicaţie locală, Brescia Settegiorni

O persoană de origine asiatică, un chinez s-a prezentat la sediul Registrului pentru a obţine drept de şedere în Italia prezentându-le autorităţilor italiene o carte de identitate românească, în care se specifica faptul că este cetăţean român şi, drept urmare, cetăţean european. 

Deși documentul era foarte bine realizat, autoritățile au manifestat reținere față de autenticitatea lui rugându-l pe chinez să demonstreze și practic cetățenia exprimându-se în limba română sau să spună care este capitala României.

Evident, chinezul n-avea habar de nimic așa că a fost reținut pentru amprentare și identificare.

Între timp, poliţia locală a certificat și faptul că actul de identitate cu care s-a prezentat asiaticul este unul fals și că de fapt acesta era un cetăţean chinez căruia i s-a refuzat permisul de şedere în urmă cu aproximativ un an.

Un judecător a validat arestarea şi l-a condamnat pe falsul cetățean româna la un an de închisoare, urmând să fieși expulzat din Italia.


CLICK - Follow us on Google News