Italia. Pacient decedat, 35 de ani, fără patologii anterioare: «Era sănătos, făcea sport și nu fuma»

23 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Trebuie să recunoaștem faptul că avem prea puține informații despre noul coronavirus pentru a putea emite ipoteze care să fie perfect valabile, cum este cea care spune că tinerii ar fi mai puțini vulnerabili în fața Covid 19.

Italia. Pacient decedat, 35 de ani, fără patologii anterioare: «Era sănătos, făcea sport și nu fuma»
Emanuele Renzi

Un caz elocvent în acest sens este cel al lui Emanuele Renzi, un tânăr în vârstă de 35 de ani, din Lazio, cu o stare de sănătate bună, fără boli cronice, care a decedat din cauza coronavirusului. Este vorba de primul deces al unei persoane sub 40 de ani, care nu avea patologii anterioare contractării virusului.

”A fost sănătos, făcea sport în mod regulat și nu a fumat”, a spus tatăl tânărului, într-o declarație pentru Corriere della Sera

Emanuele Renzi era inginer și era tatăl unui băiat în vârstă de 6 ani. El revenise acasă după ce fusese plecat pentru o scurtă perioadă în Spania.

Tânărul de 35 de ani a murit duminică seara, 22 martie, într-un pat de terapie intensivă a spitalului din Tor Vergata, la întoarcerea dintr-o călătorie din Spania.

Conform publicației italiene citate, el a manifestat primele simptome ale bolii în urmă cu aproximativ o săptămână, iar starea sa de sănătate s-a agravat în mod progresiv. După ce a fost internat în spital, la câteva zile a fost internat în secția de Terapie Intensivă, iar mai apoi a decedat în urma unei insuficiențe respiratorii grave.

Foștii săi colegi săi de muncă sunt acum îngrijorați deoarece, după ce s-a întors din Spania, înainte de a fi spitalizat, au fost în contact câteva zile.

În momentul de față, cel mai bun îndemn pe care îl puteți urma pentru a vă proteja în fața coronavirusului este să evitați cât mai mult ieșirea din casă și să respectați regulule de igienă!


CLICK - Follow us on Google News