Cine este Kristina Malimon, moldoveanca reţinută în urma incidentelor de la Capitoliu - video

09 Ian 2021 | scris de Monica Pavelescu

Câteva zeci de persoane au fost reţinute în urma incidentelor ce au avut lor la Capitoliu, atunci când susţinătorii lui Donald Trump au intrat în clădire pentru a împiedica Congresul să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Cine este Kristina Malimon, moldoveanca reţinută în urma incidentelor de la Capitoliu - video

Autorităţile americane au comunicat că, pe 6 ianuarie, printre persoanele reţinute sunt şi două vorbitoare de limbă rusă, dintre care una are nevoie de un traducător.

Era vorba despre Eugenia Malimon, în vârstă de 54 de ani, şi fiica acesteia, Kristina Malimon, originare din Republica Moldova, ambele fiind cetăţeni ai SUA.

Kristina Malimon, în vârstă de 28 de ani, este o tânără activistă din Partidul Republican şi o simpatizantă înflăcărată a preşedintelui american, Donald Trump.

Ea este vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a Republicanilor din statul Oregon, oraşul Portland, acolo un Kristina Malimon îşi are reşedinţa.
 
Într-un interviu pentru presa rusă, Kristina Malimon a declarat că este originară din oraşul Bălţi, Republica Moldova.
 
Pe contul său de Instagram, Kristina Malimon are peste 25.000 de urmăritori şi este foarte activă în promovarea mesajelor pro-Trump.

Ea susţine că nu este de acord cu rezultatul alegerilor din SUA, în opinia sa, scrutinul fiind fraudat, iar Donald Trump este cel care a învins de fapt în alegeri. 

Pe contul său de Instagram, Kristina Malimon a postat mai multe fotografii în care apare alături de personalităţi importante apropiate de Donald Trump, precum Roger Stone, Candace Owens şi guvernatorul Kristi Noem.

Tot pe Instagram, tânăra a postat o fotografie prin care demonstra că a fost prezentă la mitingul lui Donald Trump, organizat miercuri, în faţa Casei Albe, unde, de unde, după discursului ţinut de preşedintele american, susţinătorii acestuia plecat spre Capitoliu. 
 
Într-un video publicat pe pagina sa de YouTube, în contextul alegerilor prezidenţiale din SUA, Kristina Malimon s-a adresat cetăţenilor slavi stabiliţi în SUA, pe care îi îndeamnă să ”salveze America de socialism”. Ea susţinea că ”religia este în pericol” şi că  cea mai bună alegere este Donald Trump.


CLICK - Follow us on Google News