Strategia la care apela Lady Diana pentru a-și putea primi amanții la Palatul Kensington

17 Dec 2018

La mai bine de 20 de ani de la dispariția sa, Lady Diana rămâne un subiect care atrage, probabil din cauza faptului că a destinul său s-a împlinit într-o colivie de aur... 

La 29 iulie 1981, în catedrala Saint Paul din Londra, tânăra Diana Spencer se mărita cu Prințul Charles, devenind Lady Di, cea care a marcat o întreagă generație, ca și istoria Coroanei Britanice.

O viață fericită, dar doar în aparență, în spatele imaginilor surâzătoare ale celor doi miri petrecându-se cu totul altceva. Prințul Charles, îndrăgostit până peste poate de Camilla Shand, nu s-a putut acomoda într-o viață alături de un caracter atât de ardent ca al Dianei, care a capitulat rapid, învinsă de deziluziile întâmpinate într-un mariaj ce părea să se destrame, lăsată singură să înfrunte protocolul de fier al Coroanei Britanice.

Elocvent pentru cum stăteau lucrurile în familie, într-una dintre scrisorile adresate secretarei sale personale, datate 15 august 1981 Diana scrie că luna ei de miere a fost mai degrabă o ocazie de a dormi pe rupte, sugerând că nu prea exista pasiune între ea şi Charles. 

În condițiile unui mariaj nefericit, cea numită de media ”prințesa inimilor” a hotărât să-și asume destinul său, găsindu-și alinarea în brațele mai multor amanți.

Din 1982, Diana a încetat să rămână pasivă în fața relației dintre Charles și Camilla, începând să se întâlnească la rândul său cu alți bărbați, uneori chiar în Palatul Kensington.

Pentru a-și putea întâlni amanții,  Diana a fost nevoită să apeleze la o metodă ingenioasă pentru ca aceștia să poată trece neobservați de sistemul de securitate al reședinței sale — ascunși în portbagajul mașinii sale, relevă o nouă carte de memorii a unui fost angajat al Palatului.

O idee ce poate părea absurdă, având în vedere rangul social al Dianei, dar care a fost aplicată cu succes de o altă figură ilustră a familiei regale britanice — Edward al VIII-lea, în relația cu americanca Willy Simson, pentru care, până la urmă, a și abdicat.

SHARE