Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, s-ar fi sinucis după un raid al SUA în Siria

27 Oct 2019 | scris de Anita Raicu

Potrivit unui înalt oficial american în domeniul apărării, liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi decedat după un raid al forţelor armate americane care îl vizau și care avut loc duminică în nord-vestul Siriei.

Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, s-ar fi sinucis după un raid al SUA în Siria

Oficialul american din domeniul apărării a mai precizat că al-Baghdadi s-a sinucis după ce a detonat o vestă cu bombă. 

Urmează ca testele ADN, care sunt în desfăşurare, să confirme în mod oficial că liderul ISIS nu mai este în viaţă.

Potrivit unor surse ale Pentagonului, citate de Newsweek, în momentul sinuciderii sale Baghdadi ar fi fost alături de membri familiei sale, niciun copil nu a fost rănit, însă două soţii ale fostului liderul al Statului Islamic și-ar fi pierdut la rândul lor viața.

Secretarul adjunct de presă al Casei Albe, Hogan Gidley, a transmis că Donald Trump urmează să facă un anunţ de importanţă majoră în chestiuni de politică externă, duminică la 9 A.M, ora locală. 

Baghdadi, liderul organizaţiei teroriste, se ascunde de cinci ani de zile. Un video publicat în aprilie de  aripa media a ISIS al-Furqan părea să-l arate pe Baghadadi pentru prima dată din iulie 2014, când a ţinut un discurs la Marea Moschee din Mosul.

În februarie 2018, câţiva oficiali americani au declarat că liderul ISIS a fost rănit în urma unui raid aerian din mai 2017 şi a fost nevoit să se retragă de la controlul organizaţiei aproape cinci luni.