Macron, nervos într-o biserică din Ierusalim: «Nu-mi place ce ai făcut! Iesi afara!» - video

23 Ian 2020 | scris de Monica Pavelescu

Președintele francez Emmanuel Macron a fost implicat într-o altercatie cu ofițerii de securitate israelieni, incidentul petrecându-se într-o biserica din Orașul Vechi din Ierusalim.

Macron, nervos într-o biserică din Ierusalim: «Nu-mi place ce ai făcut! Iesi afara!» - video

Macron, care se afla la Ierusalim pentru a participa la un eveniment de comemorare a Holocaustului, a vizitat Biserica Sfânta Ana, care aparține guvernului francez și, conform uzanțelor diplomatice, este considerată a fi teritoriu francez.

În momentul in care intra în biserică, Macron a fost filmat țipând la ofițerii de securitate israelieni, relateaza CNN.

"Nu-mi place ce ai făcut aici, chiar în fața mea! Ieși afară!", i-a strigat liderul francez unui polițist israelian aflat în fața lui.

"Vă rog să respectați regulile, ele există de secole. Nu se vor schimba pentru mine, vă asigur. Nu trebuie să mai existe provocări", a mai adăugat Macron în timpul incidentului.

Un purtător de cuvânt al Palatului Elysee a declarat pentru CNN că președintele a avut aceasta ieșire dură în urma unui schimb de replici între securitatea franceză și cea israeliană.

"Biserica Sfânta Ana din Ierusalim aparține Franței. Este datoria Franței să protejeze aceste locuri din acest oraș. Forțele de securitate israeliene au dorit să intre în biserică, în timp ce securitatea președintelui era deja asigurată de serviciile de securitate franceze.

Presedintele a reactionat la o altercație între israelieni și fortele de securitate franceze, pentru a pune capat discuțiilor și pentru a le reaminti tuturor că există reguli pe care trebuie să le respecte", a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui francez.