Mamă vindecată de Covid 19: «Cei mici nu au luat, e clar să sunt mult mai rezistenți decât noi!»

25 Mar 2020 | scris de Anita Raicu

Laura Jacobs o britanică în vârstă de 31 de ani, lucrează la NHS  - sistemul public de asiguărri de sănătate. Ea a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, după ce își întâlnise părinții, recent reveniți din Italia, la mijlocul lunii februarie.

Mamă vindecată de Covid 19: «Cei mici nu au luat, e clar să sunt mult mai rezistenți decât noi!»

Laura s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu părinții ei proaspăt întorși din Italia la mijlocul lui februarie. Toți 3 au făcut COVID-19. Femeia a vrut să își spună povestea pe de-o parte pentru a-i avertiza pe cei care cred că este în regulă să nu stea în casă, dar și să le dea speranță zecilor de mii de bolnavi.

”Mama a venit pe 22 februarie din Italia, dintr-o zonă în care nu fusese semnalată niciun caz de infectare cu noul coronavirus. După trei zile a avut primele simptome, iar eu am contractat virusul de la ea.

Simptomele au apărut brusc, din senin. La serviciu m-am simțit foarte bine și brusc a început febra foarte mare, frisoanele, dureri cumplite de spate și de gât, gâtul uscat, dureri în piept și o oboseală de nedescris”, și-a povestit Laura experiența pentru Liverpoolecho.co.uk.

La început a crezut că a răcit, dar și-a dat seama că se simțea prea rău chiar și pentru o gripă. A realizat atunci când a văzut, la știri, că în Italia, în zona pe care o vizitase mama ei, fuseseră depistate mai multe cazuri de infecție cu coronavirus.

După ce a prezentat situația medicului de familie, a fost vizitată de o asistentă echipată cu mască, mănuși, vizieră și combinezon, care a făcut teste tuturor membrilor familiei.

”S-a dovedit că cei mici nu au coronavirus, ceea ce ne-a uimit foarte tare, mai ales că am stat tot timpul împreună, ne-am îmbrățișat și ne-am pupat. Am primit multe mesaje de la oameni care mă întrebau cum se simt copiii, dar se pare că aceștia sunt mult mai rezistenți decât ne-am imaginat noi”, a povestit Laura.

Starea ei de sănătate s-a deteriorat. Febra a durat multe zile și a fost tot timpul însoțită de frisoane și de dureri în corp care i-au dat o stare de oboseală îngrozitoare. Când temperatura corpului i-a mai scăzut, a început să se simtă un pic mai bine, dar la scurt timp au apărut durerile în gât, care era foarte uscat.

Soțul Laurei, Matthew, a fost și el infectat cu noul coronavirus. El suferea de mult timp de astm, așa că forma de boală pe care a dezvoltat-o a avut nevoie de spitalizare, fiind depistat cu o pneumonie severă. După câteva zile de îngrijiri medicale, el a fost externat

Toată familia este în carantină. Cei doi soți au primit recomandarea de a se izola cât mai mult posibil de copii, ceea ce este foarte greu mai ales că sunt destul de mici. Laura și Matthew au luat măsuri drastice de igienă: toate obiectele cu care intră în contact sunt dezinfectate în mod constant. De asemenea, nu se mai iau în brațe și nici nu își mai dau pupici.

”A fost foarte greu, mai ales pentru fetița mea de cinci ani. Dintr-o dată i s-a spus că nu mai poate merge la școală, în parc. A văzut că mami și tati nu sunt bine și o asistentă îmbrăcată ciudat tot venea la noi acasă”, a povestit Laura.

Acum, după ce s-a vindecat, britanica spune că după părerea sa teama cea mai mare a oamenilor vine din faptul că nu știu la ce să se aștepte. Nimeni nu știe cât timp va fi bolnav, ce complicații va avea și fiecare și-ar dori să primească niște răspunsuri ferme, să primească asigurări, dar pe care nu prea are cine să i le ofere.


CLICK - Follow us on Google News