Misterul unei maşini înmatriculate în România, ce pare a fi găurită de gloanțe, abandonată pe un câmp din Germania

Un autoturism cu numere de înmatriculare din România, ce pare a fi găurit de gloanţe, abandonat de aproape o lună de zile pe marginea unei şosele, dă mari bătăi de cap autorităţilor germane.

Vehiculul marca Ford, înmatriculat în Braşov, este abandonat pe marginea şoselei B101 ce leagă Freiberg de Großschirma de la jumătatea lunii octombrie. Starea maşinii s-a deteriorat şi a fost vandalizată de localnici, ceea ce a făcut ca poliția să instituie un perimetru în jurul ei, potrivit FreiePresse.

Un fermier care deţine un teren în apropiere a anunțat poliția să ridice mașina, nemulţumit de faptul că autoturismul îi blochează calea de acces.

“Geamurile sunt sparte şi par găurite de gloanţe. Am informat poliţia și unt surprins că atât poliţia, cât şi angajaţii de la drumuri trec în mod regulat pe aici, dar nu fac nimic”, a declarat fermierul Gunther Zschommler pentru FreiePresse.

Cu ajutorul autorităţilor din România, poliţia germană a reuşit să identifie proprietarul autoturismului, însă acesta nu a putut fi contactat.

“Presupunem că vehiculul a fost lăsat pe marginea drumului pentru că proprietarul voia să scape de el”, a declarat
comisarul-şef Doreen Gohler, care a refuzat să confirme presei dacă găurile vizibile au fost provocate de un atac armat.

După o lună în care a stat pe marginea drumului, autoturismul a fost ridicat, vineri, de autorităţile germane, care continuă ancheta în acest caz, pentru a desluşi cauzele care au dus la abandonul lui.